TRANSPORT ORUŽJA I VOJNE OPREME U UKRAJINU: Snimljene ogromne kompozicije sa teškom tehnikom (VIDEO)

P. Z. S. / rybar

27. 01. 2023. u 18:48

NEKOLIKO dana nakon zvanične najave početka snabdevanja teškom oklopnom tehnikom za potrebe oružanih snaga Ukrajine, uključujući i američke abrams tenkove i nemačke leopard, veliki ešelon je viđen na granici Poljske i Ukrajine.

ТРАНСПОРТ ОРУЖЈА И ВОЈНЕ ОПРЕМЕ У УКРАЈИНУ: Снимљене огромне композиције са тешком техником (ВИДЕО)

Foto: Tviter


U kadrovima snimka vidi se nekoliko desetina komada razne opreme, uključujući nekoliko abrama (verovatno M1A2), oklopnih mašina za popravku i evakuaciju M88, daljinski sistem za uklanjanje mina M-58 MICLIC i još nekoliko vrsta naoružanja.


Šta to znači?

Snabdevanje teškom oklopnom opremom Ukrajine je već u punom zamahu. Ipak, sa visokim stepenom verovatnoće, na bojnom polju, sada ih nećemo videti, već je sasvim moguće bliže proleću. U terminu kada je proglašen kontranapad VSU.



Trenutno svi tenkovi, BTR i BMP će se jednostavno uvezati u Ukrajinu za različite poligone u celoj zemlji u kojoj se sada pripremaju nove formacije kao deo novoformiranog vojnog korpusa pripremanog za veliku ofanzivnu operaciju.

Prijave rukovodstva zemalja NATO-a da se sva oprema mora pripremiti pre slanja, a osoblje mora biti obučeno, samo je deo istine. Neke ukrajinske posade pripremale su se za rad modernih tenkova u periodu od kraja leta - rana jeseni.
Stoga je prenos oružja u Ukrajinu sada potpuno ne iznenađuje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (14)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)