NE TREBAJU VAM PODMORNICE, USKORO OSTAJETE BEZ MORA Medvedev: "Sada je neki idiot izjavio da im trebaju i avioni..."

Novosti online

26. 01. 2023. u 14:36

KIJEVSKI režim uskoro će ostati bez pristupa moru, napisao je zamenik predsednik Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev, komentarišući objave da je Ukrajina tražila od Nemačke podmornice.

НЕ ТРЕБАЈУ ВАМ ПОДМОРНИЦЕ, УСКОРО ОСТАЈЕТЕ БЕЗ МОРА Медведев: Сада је неки идиот изјавио да им требају и авиони...

Foto: AP Photo / RIA Novosti Kremlin, Mikhail Klimentyev, Presidential Press Service

„Sada je neki idiot izjavio da im trebaju avioni i… podmornice. Dobro, avioni su nekako razumljivi. Istina, normalnih pista praktično nema, a ukrajinsko nebo smo mi zatvorili. A sada su podmornice već ozbiljna stvar. Posebno imajući u vidu da kijevski režim uskoro uopšte neće imati more. Onda će morati da sede u čamcu nasred Dnjepra, učeći da sviraju sa muzikalnim starateljima besmrtnu (pesmu Bitlsa) ‘Žuta podmornica’. Iako će podmornica biti, očigledno, žuto-plava“, napisao je Medvedev na njegovom Telegram kanalu.

Prethodno je „Špigl“ saopštio da zamenik ministra inostranih poslova Ukrajine Andrej Meljnik traži od Nemačke da isporuči Ukrajini lovce, borbene brodove i podmornice.

Ranije danas u Berlinu objavljeno je da je Nemačka donela odluku da pošalje Ukrajini tenkove „leopard 2“.

Portparol nemačke Vlade Štefen Hebeštrajt rekao je da je odluka doneta nakon intenzivnih pregovora Nemačke sa najbližim evropskim i međunarodnim partnerima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

AMBASADOR Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko ocenio je danas da je poklapanje eskalacije situacije na Kosovu i Metohiji sa protestima u Beogradu „očigledan pritisak“ na srpsko rukovodstvo i da je „cilj Zapada promena politike Srbije“.

03. 06. 2023. u 15:03

Komentari (2)

DVOJE DECE DO 13 GODINA GRATIS U OVOM HOTELU: La Blanche Resort 5* je pravi izbor za najlepši letnji odmor u društvu najbližih