"POMOĆ KIJEVU NE UGROŽAVA RUSIJU" Bela kuća: Uzimamo u obzir "crvene linije" Moskve

Novosti online

25. 01. 2023. u 20:47

SJEDINjENE Države ne zanemaruju upozorenja Moskve o nedopustivost prelaska „crvenih linija“, rekao je koordinator strateških komunikacija Saveta za nacionalnu bezbednost Bele kuće Džon Kirbi. On, međutim, tvrdi da pomoć koja se daje Kijevu ne ugrožava Rusiju.

ПОМОЋ КИЈЕВУ НЕ УГРОЖАВА РУСИЈУ Бела кућа: Узимамо у обзир црвене линије Москве

Foto AP

 - Mi se ne odnosimo prema tome što oni govore sa omalovažavanjem. Ali, kažemo ovo: tenkovi treba da pomognu Ukrajini da se efikasno bori na otvorenom prostoru, da zaštiti suverenitet i teritorije i da vrati teritorije - rekao je Kirbi novinarima na pitanje da prokomentariše upozorenje Moskve da se ne prelaze „crvene linije“.

On je ponovio tezu predsednika Amerike Džozefa Bajdena da tenkovi koje će Amerika isporučiti Kijevu ne predstavljaju pretnju po Rusiju.

 - Da li su oni pretnja po ruske vojnike, o tome bismo mogli da diskutujemo da li je tako.. Ali ruskim vojnicima u Ukrajini, a ne u Rusiji - da -rekao je on.

Kirbi je rekao i da SAD ne vide da postoji opasnost po države NATO sa strane Rusije.

 - Ne vidimo nikakve naznake toga da predsednik Rusije Vladimir Putin planira udare na teritoriji NATO - rekao je on.

Na pitanje o mogućoj isporuci lovaca četvrte generacije Kijevu, Kirbi je dodao da Vašington stalno sa Ukrajinom razmatra isporuke naoružanja i potrebe Ukrajine.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

ZA JAČU KONTROLU RUSIJE: Novi NATO "avaksi" sleteli na aerodom u Rumuniji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)