BELGIJA ODUSTALA: Od zahteva za ekstradiciju Italijanki umešanih u Katargejt

Tanjug

25. 01. 2023. u 18:33

BELGIJA je odustala od zahteva za ekstradiciju Italiji dve žene osumnjičene za umešanost u korupcionaški skandal zbog trgovine uticajem u Evropskom parlamentu, poznatiji kao "Katargejt", saznaje Rojters iz dva izvora sa direktnim saznanjem o tome.

БЕЛГИЈА ОДУСТАЛА: Oд захтева за екстрадицију Италијанки умешаних у Катаргејт

Foto AP

Marija Dolores Koleoni i Silvija Panceri, supruga i ćerka bivšeg poslanika EU Pjera Antonija Pancerija, za koje briselski tužioci veruju da je jedan od glavnih igrača u navodnoj korupciji, ostaće u kućnom pritvoru u severnoj Italiji.

Izvori su rekli Rojtersu da su belgijske pravosudne vlasti poslale advokatima dokument na francuskom jeziku pod uslovom da optužene pristanu da odu u Belgiju na ispitivanje kada to bude zatraženo.

Antonio Panceri, koji je uhapšen u Briselu u decembru i zajedno sa još troje osumnjičenih, uključujući grčku poslanicu EU Evu Kaili, pristao je da sarađuje sa istražnim organima u zamenu za smanjenu kaznu.

Kaili i drugi osumnjičeni terete se da su primali mito od Katara u pokušaju da utiču na kreiranje politike Evropske unije prema toj zemlji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije