NOVA PUCNJAVA U KALIFORNIJI: Ubijeno sedmoro ljudi, osumnjičeni uhapšen

Tanjug

24. 01. 2023. u 07:02

SEDMORO ljudi je ubijeno u dve odvojene pucnjave u Kaliforniji, na jednoj farmi pečuraka i špediterskoj kompaniji južno od San Franciska, a osumnjičeni je uhapšen, saopšteno je iz kancelarija šerifa okruga San Mateo.

НОВА ПУЦЊАВА У КАЛИФОРНИЈИ: Убијено седморо људи, осумњичени ухапшен

Foto: Tanjug

Napadač je identifikovan kao 67-godišnji Čang Li Zao. On je bez opiranja uhapšen dva sata posle napada u ponedeljak, pošto je njegov automobil primećen na parkingu jedne od policijskih stanica okruga San Mateo, objavio je San Francisko Kronikl, a prenosi Glas Amerike.

U njegovom automobilu je pronađeno oružje. Zvaničnik okruga San Mateo Dejv Pajn saopštio je da su četiri osobe ubijene na farmi pečuraka, a tri u špediterskoj firmi na periferiji grada Halfmun bej, na oko 50 kilometara južno od San Franciska.

Još se ne zna na koji način su dve pucnjave povezane, iako je Pajn izjavio da je osumnjičeni radio za jednu od te dve firme. Napadača je opisao kao "nezadovoljnog radnika."

- U ovom trenutku ne postoji pretnja za druge građane - saopšteno je iz kancelarije šerifa okruga San Mateo.

Samo dva dana ranije, 11 osoba je ubijeno u pucnjavi u jednoj plesnoj dvorani u južnoj Kaliforniji.

Guverner Kalifornije Gavin Njusom napisao je na Tviteru da je bio „u bolničkoj poseti žrtvama masovne pucnjave u gradu Monterej park kad su ga obavestili o još jednoj pucnjavi, ovaj put u Halfmun beju, što je opisao kao "tragediju nad tragedijama", prenosi AP.

BONUS VIDEO: SNIMCI SA MESTA PADA HELIKOPTERA U UKRAJINI - Vatrogasci i spasioci na licu mesta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

USRED LONDONA: Tito pred masom progovorio engleski - Britanija još pamti Titov govor (VIDEO)