AMERIKANCI UPALI U ZASEDU: Britanski komandosi na vežbama na Havajima

P. Z. S, / ukdefencejournal.org.uk

23. 01. 2023. u 19:03

KRALjEVSKI marinci iz 40. i 47. jedinice komandosa nedavno su završili pet nedeljno raspoređivanje na pacifička ostrva, gde su se bavili vežbama treninga u džungli.

АМЕРИКАНЦИ УПАЛИ У ЗАСЕДУ: Британски командоси на вежбама на Хавајима

Foto: Jutjub/MilitaryCorner/BackStageProd


Ove vežbe, koje su se odvijale preko 7.000 milja od kuće, uključivale su patrole, izviđačke misije i zasede, kao što su marinci povukli i osvežili svoje tehnike za ratovanje džungle.

Pored obuke iz džungle, 47 komandosa, sa sedištem u Plimoutu, takođe je sprovelo i vežbe amfibijske obuke. Oni su uključivali upoznavanje sa izvođenjem malih napada USMC-a i izviđačke obuke u zalivu Kaneohe, kako tokom dana i noću.


Prema Ministarstvu odbrane:

-Pod prekrivanjem tame Kraljevski marinci izvršili su vežbu zasede u prašumima Havajskog ostrva Oahu tokom intenzivnih vežbi u džungli sa američkim marinskim korpusom. Marinci iz 40. i 47. jedinice komandosa kraljevskih marinaca proveli su pet nedelja više od 7.000 milja od svojih kasarni na Pacifičkom ostrvu, tokom oizvođenja patroliranja, prikrivenog izvođenja izviđačkih misija i zaseda "neprijatelju" tokom kojih su rafinirali i osvežili tehnike ratovanja u džungli."

Misija za obuku džungle počela je u kampu Pendleton, glavnom američkoj pomorskoj bazi u Kaliforniji, gde su trupe prisutvoale predavanjima i razmeni tehnika i iskustava pre nego što su raspoređene. Trupe su otputovale do Oahua, gde su se bavili pucanjem i vežbanjem, kao i pokazne demonstracije, kako bi ih pripremili za svoju operaciju u džungli.

Tokom prvih nekoliko dana u džungli, trupe su se bavile raznim vežbama obuke, uključujući patroliranje, navigaciju, probijaju se u kontakt dril i vežbe za zasede. Za neke od 40 komandosa ovo je bilo njihovo prvo iskustvo u ovoj vrsti životne sredine.

-Jednom kada su se prikupili informacije, timovi su kombinovali da zasede svoje" neprijatelje "duž staze koju su posmatrali.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest