"VAŠINGTON JE POKUŠAO DA PREVARI PUTINA": Mekgregor vidi Rusiju na vrhuncu, a Ukrajinu na ivici potpunog uništenja

Novosti onlajn

22. 01. 2023. u 11:02

SAD su htele da prevare ruskog predsednika Vladimira Putina koristeći Ukrajinu, izjavio je bivši savetnik šefa Pentagona, pukovnik američke vojske u penziji Daglas Mekgregor na Jutjub-kanalu Judging Freedom.

ВАШИНГТОН ЈЕ ПОКУШАО ДА ПРЕВАРИ ПУТИНА: Мекгрегор види Русију на врхунцу, а Украјину на ивици потпуног уништења

Foto: Jugjub/ American Veterans Center/Shutterstock

- Vašingtonu se toliko dopala ideja da su Rusi navodno slabi i nesposobni da su odlučili da intervenišu (u ukrajinskoj krizi) i od tada nastavljaju da povećavaju svoje prisustvo - rekao je on.

Međutim, Vašington, prema njegovim rečima, nije uspeo da izvede ovaj trik protiv Moskve. Mekgregor je napomenuo da su argumenti Bele kuće o navodnom žalosnom stanju ruskih oružanih snaga daleko od stvarnosti.

Kao rezultat toga, Oružane snage Ukrajine, nastavio je pukovnik, iscrpile su sve svoje mogućnosti, a „Rusija je na vrhuncu“.

Mekgregor smatra da je sada Ukrajina na ivici potpunog uništenja, čak i zapadna pomoć verovatno neće moći da utiče na situaciju.

On je napomenuo da se, sudeći po informacijama iz otvorenih izvora, može zaključiti da su gubici Ukrajine višestruko veći od ruskih, iako Kijev ovu činjenicu krije.

Inače, ranije je bivši savetnik Pentagona rekao da su ukrajinski vojnici u panici zbog uspešnih akcija ruske vojske.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista