KADIROV BESAN ZBOG PALJENJA KURANA U ŠVEDSKOJ: "Učesnici osuđeni na večno prokletstvo"

Đ.G.

21. 01. 2023. u 23:27

ŠEF Čečenije Ramzan Kadirov osudio je spaljivanje Kurana od strane švedskog ekstremno desničarskog političara Rasmusa Paludana i istakao da su se ovim činom svi umešani osudili na večno prokletstvo.

КАДИРОВ БЕСАН ЗБОГ ПАЉЕЊА КУРАНА У ШВЕДСКОЈ: Учесници осуђени на вечно проклетство

Foto: EPA

Nordik Njuz je u petak izvestio da je Rasmus Paludan, lider danske krajnje desničarske stranke Hard Dil, dobio dozvolu da održi miting nakon čega je zapaljen Kuran ispred turske ambasade u Stokholmu. Paludan je održao akciju u subotu u 16.00 po moskovskom vremenu. Tursko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da spaljivanje Kurana u Stokholmu ukazuje na nivo islamofobije, rasizma i diskriminacije u Evropi . Takođe, spaljivanje Kurana osudila su i ministarstva spoljnih poslova Saudijske Arabije , Kuvajta i Ujedinjenih Arapskih Emirata .

- U svakom slučaju, svako će požnjeti tačno ono što je posejao, a svi koji su umešani u ovaj podli trik izlegli su večno prokletstvo. Shvatiće to jednog dana, ali biće kasno. Gorite u paklu, demoni", stoji u poruci kaže.na Kadirovljevom telegram kanalu.

Prema njegovim rečima, samo „đavolski opsednuti, najpromrzliji nitkovi” su sposobni za svetogrđe pod maskom protesta. On je izrazio uverenje da je akcija ne samo odobrena, već i pokrenuta i plaćena od strane nadležnih - prenela je RIA.

BONUS VIDEO: KAO PONOVO ROĐENI - Bogojavljensko kupanje u ledenoj vodi u Bijsku i Vladivostoku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

OSUĐENA NA 50 GODINA ZBOG BIZARNOG ZLOČINA: Ubila trudnicu, pa joj ukrala bebu iz stomaka (VIDEO)