"SUPER, SAD SMO KOLEGE" Prigožin samo ironično na Kirbijevu odluku da Vagnerovce označi kao zločinačku organizaciju

Novosti onlajn

21. 01. 2023. u 09:51

RUSKI biznismen i osnivač Vagner grupe Jevgenij Prigožin ironično je reagovao na najavu Bele kuće o proglašavanju Vagnera međunarodnom zločinačkom organizacijom, napominjući da će od tog trenutka on i Amerikanci postati kolege.

СУПЕР, САД СМО КОЛЕГЕ Пригожин само иронично на Кирбијеву одлуку да Вагнеровце означи као злочиначку организацију

Foto: Tanjug/AP

- Konačno, sada su Vagner grupa i Amerikanci kolege. Od sada se naš odnos može nazvati obračunom kriminalnih klanova - navodi se u poruci koju je pres služba te grupe objavila na telegram kanalu.

SAD će sledeće nedelje uvesti dodatne sankcije ruskoj privatnoj vojnoj grupi Vagner, za koju američki zvaničnici kažu da je pomagala ruskoj vojsci u ratu u Ukrajini, saopštila je u petak Bela kuća.

Portparol Bele kuće za nacionalnu bezbednost Džon Kirbi je najavio da će Ministarstvo finansija SAD označiti Vagner grupu kao značajnu transnacionalnu kriminalnu organizaciju, preneo je Rojters.

Proglašavanjem Vagnera transnacionalnom kriminalnom organizacijom prema američkoj izvršnoj naredbi 13581 zamrzava se celokupna američka imovina Vagnera i zabranjuje Amerikancima da obezbeđuju sredstva, robu, ili da pružaju usluge toj grupi.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere