"ZBOGOM, RUSIJO, SNAŠLI SMO SE" Nemci više neće zavisiti od ruskih energenata

Novosti onlajn

19. 01. 2023. u 09:07

NEMAČKA više ne zavisi od uvoza energenata iz Rusije, potvrdio je nemački ministar finansija Lindner za Bi-Bi-Si.

ЗБОГОМ, РУСИЈО, СНАШЛИ СМО СЕ Немци више неће зависити од руских енергената

Foto EPA

On je rekao da je njegova zemlja u potpunosti diversifikovala energetsku infrastrukturu od početka ruske invazije na Ukrajinu u februaru prošle godine.

- Da, naravno da Nemačka još uvek zavisi od uvoza energije, ali danas ne o uvozu iz Rusije, već o globalnom tržištu - rekao je Lindner, istakavši da su pronašli nove izvore za snabdevanje energijom. Lindner je na Svetskom ekonomskom forumu (WEF) u Davosu ukazao na brzinu kojom je novi terminal za tečni prirodni gas izgrađen u Nemačkoj, u rekordnih osam meseci. Istakao je da planiraju dodatna ulaganja u infrastrukturu i naveo da je to „samo jedan primer ogromne promene u nemačkoj politici”.

- Shvatili smo da moramo da podstičemo svoju konkurentnost nakon ere kancelarke Merkel. To je doba bilo usredsređeno na snage prošlosti, a sada razvijamo snage budućnosti - rekao je nemački ministar finansija. On je takođe izjavio za Bi-Bi-Si da je optimističan zbog podataka koji sugerišu da je inflacija u Nemačkoj dostigla svoj vrhunac prošle godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (1)

Anu svi znate, a ovo je SIN Branislava Lečića iz prvog braka