RAT U UKRAJINI: Ruska armija napreduje kod Donjecka i Bahmuta; VSU šalje "Kraken" i marince da zapuši rupe (VIDEO)

Novosti online

17. 01. 2023. u 07:25 >> 04:19

DANAS je 328. dan specijalne vojne operacije ruske vojske u Ukrajini. Nastavljaju se ruski raketni udari na ukrajinsku infrastrukturu, a borbe su ponovo intenzivirane u Zaporožju i Donjecku.

РАТ У УКРАЈИНИ: Руска армија напредује код Доњецка и Бахмута; ВСУ шаље Кракен и маринце да запуши рупе (ВИДЕО)

Foto Tanjug/AP

 

Donjecki front: Ruske trupe napreduju na više pravaca (MAPA)

NA Donjeckom pravcu ruske trupe napreduju u nekoliko sektora, postepeno se krećući kroz ukrajinske utvrđene oblasti.

U sektoru Avdijevki, jedinice Oružanih snaga RF napredovale su severno od Opitnog. Proširili su mostobran oko sela, a takođe su istisnuli ukrajinske formacije sa položaja na istočnoj periferiji Vodjanojea.


U toku borbi, jedinice 59. brigade i 36. brigade Korpusa marinaca Oružanih snaga Ukrajine, držeći odbranu na tom području, izgubile su u protekla dva dana osam poginulih i 40 ranjenih.

Artiljerijske i minobacačke granate su isporučene u Spartak, Vodjanoje i Pervomajskoe. Međutim, vojnici 59. brigade žale se da je municija neupotrebljiva.

Ilustracija

Nastavljaju se borbe u Marinku. Ruski vojnici probili su ukrajinsku odbranu i naterali Oružane snage Ukrajine na zapadnu periferiju. Ipak, izjave o skorom oslobođenju naselja su i dalje preuranjene. Oružane snage Ukrajine i dalje drže položaje u zapadnom delu, a u centralnim kvartovima grada Oružane snage RF vrše čišćenje.

U ovom trenutku nema dokaza o povlačenju ukrajinskih formacija. Naprotiv, za pojačanje 35. brigade marinaca planirano je slanje 10 oklopnih vozila Hamvi u rejon Marinke. Istovremeno, padobranci 79. Vazdušno-desantne brigade traže municiju i dronove.

Foto Tanjug/AP

Na sektoru Ugledar, VSU drži liniju Novomihajlovka-Ugledar-Boljšaja Novoselka. Na isturenim položajima 72. brigade u Maksimovki opremljena su vatrena uporišta. Pododeljenja 108. ar.TRO koriste male bespilotne letelice opremljene sistemom za bacanje granata za traženje vatrenih položaja Oružanih snaga RF. Osmatračnice su postavljene u Novoselki i Velikoj Novoselki.

Na skretanju Novopolj - Vremevka, u rejonu ​​​​​​​​na granici sa Zaporoškom oblašću, opremljeno je 15 vatrenih pozicija za RPG posade sa termobaričnim projektilima i teškim mitraljezima.

 

Zaplenjena velika količina oružja i municije u LNR namenjena VSU

Zaposleni u Ministarstvu državne bezbednosti i Ministarstva unutrašnjih poslova Luganske Narodne Republike otkrili su veliku zalihu oružja i municije ukrajinskih snaga bezbednosti u Belovodskom regionu, rečeno je RIA Novostima u pres-službi Ministarstva državne bezbednosti LNR.

-Ministarstvo državne bezbednosti LNR je u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova otkrilo veliki arsenal naoružanja u Belovodskom rejonu LNR, rekao je predstavnik resora.

Foto: Telekanal «Zvezda» printskrin

Kako je saopštilo Ministarstvo državne bezbednosti, to skrovište je pripadalo trupama Kijeva, u njemu su se, između ostalog, nalazili patroni raznih kalibara, mine i fitili za njih, granate, rovovska punjenja. Sagovornik agencije je pojasnio da u ovom trenutku zaposleni u resoru preduzimaju mere za sprečavanje i suzbijanje terorističkih i diverzantskih aktivnosti na teritoriji republike.

 

Peticija za prekid odnosa sa Belorusijom

Poslanik Vrhovne rade Aleksej Gončarenko je na sajtu predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog objavio peticiju kojom podržava prekid diplomatskih odnosa sa Belorusijom.

-Obraćamo se predsedniku Ukrajine i pozivamo ga da povuče ambasadora i da prekine diplomatske odnose sa Belorusijom, navodi se u obraćanju poslanika iz partije Evropska solidarnost, na čijem je čelu Petar Porošenko.

Kao opravdanje za ovu inicijativu Gončarenko je ukazao da se na beloruskoj teritoriji nalazi ruska vojska.

 

 

Ukrajinski nacisti digli u vazduh rudnike

Ruske jedinice su probile odbranu oružanih snaga Ukrajine: jurišni odredi PMC-a "Vagner" su izbacili militante iz rudnika br. 7.

Jedan od glavnih propagandista Kijeva Jurij Butusov, koji se vratio iz Soledara, potvrdio je da su oružane snage Ukrajine napustile četvrti Soledara.A njihova odbrambena linija preselila se u industrijske periferije, do rudnika 7. Ovo je grupa industrijskih zgrada, daleko od stambenih kvartova.

Foto Tanjug/AP

Nacionalisti su minirali i digli u vazduh sve rudnike dok su se povlačili. Čak su minirali rudnike u kojima su njihovi drugovi sakrili i sklonili se. Do sada nije poznato koliko je pripadnika VSU umrlo kao rezultat kolapsa tunela, rekao je Murad Gazdiev, vojni dopisnik RT.

 

Uništene TE u Ukrajini

U poslednjem raketom napadu, oštećeno je 9 blokova termo elektrane, 3 magistralne trafostanice i linija elektonapajanje u Ukrajini, saopštio je premije Ukrajine Denis Šmigalj.

 

Počinje obuka VSU na "patriotima"

Tokom narednih nekoliko meseci, stručnjaci iz Sjedinjenih Država će obučavati ukrajinsku vojsku koja je stigla u zemlju u korišćenju protivvazdušnih raketnih sistema Patriot (PVO). Ovo je na brifingu 17. januara saopštio portparol Pentagona Patrik Rajder.

Foto: Shutterstock/Ilustracija

On je potvrdio da je ukrajinska vojska stigla u zemlju, čija će obuka trajati nekoliko meseci. Ukupno je planirano da se obuče 90-100 ljudi.

Dan ranije je novinar Foks njuza Ostin Vestfal takođe najavio dolazak oko 100 ukrajinskih vojnika u SAD. On je na Tviteru objavio snimak na kojem dva zatamnjena autobusa napuštaju aerodrom u pratnji konvoja.

 

Britanci traže više oružja za Ukrajinu

Britanski ministar spoljnih poslova Džejms Kleverli pozvao je danas članice NATO saveza da povećavaju obim snabdevanja Kijeva oružjem kako bi pomogli Ukrajini da pobedi Rusiju.

-Poruka koju šaljemo Putinu jeste da smo se obavezali da ćemo podržavati Ukrajince dok ne pobede, rekao je Kleverli na forumu u Centru za strateške i međunarodne studije u Vašingtonu, prenosi Rojters.

 

Šolc: Pomoći ćemo Ukrajinu, ali...

Nemački kancelar Olaf Šolc, u intervjuu Blumbergu na marginama Međunarodnog ekonomskog foruma u ​​Davosu, nije dao direktan odgovor na pitanje da li će njegova zemlja dozvoliti isporuku svojih tenkova "leopard" Ukrajini.

-Jedan od naših ciljeva je da podržimo Ukrajinu koliko god je potrebno, svim sredstvima koja su nam na raspolaganju, ali se mora izbeći i eskalacija, prokomentarisao je on perspektivu predaje oklopnih vozila vlastima u Kijevu.

Foto: Tanjug/AP

-Razgovaramo sa našim saveznicima, prijateljima, SAD, kako najbolje da postupimo. Međutim, oni (pregovori) nisu javni, dodao je Šolc.

 

 

Holandija šalje "patriote" Kijevu?

Vlada Holandije izučava mogućnost predaje sistema PVO "patriot" Ukrajini, piše Blumberg.

Prema njegovim izvorima, vlasti će uskoro doneti konačnu odluku o ovom pitanju. Ostali detalji nisu navedeni.

 

Foto: EPA

 

 

Oči u oči: Američki i ukrajinski generali

Šef Združenog komiteta načelnika štabova Oružanih snaga SAD Mark Mili posetio je Poljsku, gde je prvi put imao lični sastanak sa glavnokomandujućim Oružanih snaga Ukrajine Valerijem Zalužnim, javlja AP.

FRONT KOD SOLEDARA I BAHMUTA: Nastavljena ruska ofanziva, VSU prebacuje naciste “Krakena” (MAPA)


Na Soledarskom pravcu, juče je PMC Vagner u potpunosti oslobodio selo Soli, koje preseca snabdevanje između Bakhmuta i Severska i otvaranje pristup Severskoj aglomeraciji.

Postojeće ukrajinske formacije otišle su iz sela na rezervnu poziciju na brdu. Četa neidentifikovane jedinice Oružanih snaga Ukrajine prebačena je iz Novoselidovka u blizinu Krasnopolja.

Foto Tanjug/AP

U trenutku, ofanzivna ruskih boraca nastavlja se u pravcu otpornih tačaka VSU u Blagodni, Krasnopolju, Razdolovci, Vesjolom, kao i ka Paraskovijevki i Krasnoj gori severno od Bakhmuta.

U samom Bahmutu postoje intenzivne bitke u urbanom delu grada na ulicama Radne rezerve, Patrsa Lumumbe, sokaku Maloga Troitskova.

VSU je da bi pojačala garnizon poslati jednu od formacija sa limanskog fronta ka Bakhmutu. Pored toga, osoblje, pojačano oklopnim vozilima, stigao je iz Družkovku.

VSU je poslala u Bahmut, da ojača odbranu na južnoj periferiji, snage 63. OMBR. U isto vreme, kretanje unutar grada je komplikovano stalnom vatrom ruskih trupa i nedostatkom oklopne tehnike.

Ilustracija

Istovremeno, 150 ljudi od nedavno mobilisanih iz sastava 60. mehanizovane brigade, koji su bačeni u Bakhmut odbilo je da se bori.

Od 22. januara, planiran je početak slanja jednog od popunjenih bataljona 93. mehanizovane brigade da bi zamenio snage 57. OMPBR-a u pravcu Soledara.

U cilju popunjavanja gubitaka, ukrajinsko rukovodstvo je povećalo tempo mobilizacije među stanovništvom, dajući pozive bez medicinske provere i ne uzima u obzir zdravstveno stanje građana.

Foto: Profimedia/Ilustracija

Borbe za kontrolu sela idu u Klešćejevci. Snage 3. OSHBR i jedinica 226. Specijalnog bataljona "Kraken" prebačeni su kao pomoć oružanim snagama. Napredovanje je komplikovano zbog mnogih uporišta u kućama i teškim terenom.

Ukrajinska artiljerija gađa u oblasti ofanzive ruskih jurišnih odreda, a u Družovki postoji VBR HIMARS koji stalno menja poziciju.

 

 

Nemci pod pritiskom saveznika

Nemački saveznici pojačali su pritisak na kancelara Olafa Šolca da odobri slanje Leopard tenkova Ukrajini uoči njegove posete Svetskom ekonomskom forumu u Davosu.

-Trudimo se da organizujemo veću podršku za Ukrajinu i nadamo se da će neki od partnera, saveznika dati tenkove Ukrajini, poručio je poljski predsednik Andžej Duda na panelu u Davosu, navodi Rojters.

 

Španija izdvojila 300 miliona evra vojne pomoći Kijevu

Španska vlada je od početka sukoba u Ukrajini izdvojila više od 300 miliona evra vojne pomoći Kijevu, izjavio je u utorak premijer Kraljevine Pedro Sančez, govoreći na Svetskom ekonomskom forumu (VEF) u Davosu.

-Prošle godine Španija je stvorila najveći paket humanitarne pomoći u svojoj istoriji za ukrajinski narod, pružajući vojnu podršku (zemlji) vrednu više od 300 miliona evra, rekao je on.

Foto Tanjug/AP

 

"Hajmarsi" na delu

Ukrajinske snage gađaju Harcisk "hajmarsima"

Ombudsman DNR o marševima udovica u Ukrajini

Vladimiru Zelenskom je sve teže da sakriva gubitke koje trpi ukrajinska vojska, broj nestalih vojnika će nastaviti da raste, izjavila je ombudsman DNR Darja Morozova, komentarišući marševe udovica u Ukrajini koji se, kako je rekla, sve češće održavaju u u ukrajinskim oblastima.

Žene izlaze na skupove da bi od vlasti dobili odgovore o nestalim vojnicima.

Ombudsman smatra da će od ukrajinskih vlasti teško dobiti odgovore, jer će Kijev i dalje nastaviti da zataškava ovu temu na sve načine.

Morozova je dodala da je još 2015. godine na sednici minske humanitarne podgrupe predložila da se oformi zajednički mehanizam za potragu za nestalima, ali da su ukrajinske vlasti odbile predlog i zato će se ovaj problem sada samo produbljivati.

- Ranije se broj nestalih izražavao u stotinama, a sada u hiljadama - napisala je ona.

Sankcije SAD protiv 25 lica zbog podrivanja demokratije u Belorusiji

Sjedinjene Države uvode vizna ograničenja protiv 25 osoba zbog podrivanja demokratije u Belorusiji, navodi se u saopštenju američkog državnog sekretara Entonija Blinkena.

„Stejt department objavljuje vizna ograničenja za 25 osoba kao odgovor na kršenje ljudskih prava i učešće u podrivanju demokratije“, navodi se u saopštenju.

Zelenski prihvatio ostavku Arestoviča

Kabinet predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog prihvatio je ostavku Alekseja Arestoviča sa mesta savetnika, piše list „Ukrajinska pravda“ pozivajući se na portparola Zelenskog Sergeja Nikiforova.

Foto AP

- Kancelarija predsednika razrešila je Arestoviča dužnosti vanrednog savetnika - navodi se u saopštenju na Telegramu lista.

Moskva: Veliki gubici ukrajinskih snaga

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da su ukrajinske snage na delu fronta u pravcu ka Kupjansku izgubile 50 vojnika, a da je istovremeno likvidirana diverziono-obaveštajna grupa.

Ukrajinska vojska trpi velike gubitke i na drugim delovima fronta.

U pravcu ka Donjecku u poslednja 24 sata likvidirano je 60 ukrajinskih vojnika, uništen je jedan tenk, tri oklopna vozila i šest automobila.

U pravcu ka Krasnom Limanu na području DNR i LNR ubijeno je više od 70 pripadnika ukrajinske vojske, a u pravcu ka južnom Donjecku likvidirano je 40 vojnika i dve diverziono-obaveštajne grupe.

Ruske snage su uništile u prethodna 24 sata poljsku haubicu „krab“, američku M108 „paladin“ i četiri radara američke proizvodnje.

Presretnuto je 14 projektila „hajmars“ i „oljha“ u Harkovskoj oblasti. LNR i DNR, dok j eu Hersonskoj oblasti oborena raketa „harm“.

Broj žrtava ruskog raketnog napada u Dnjepru povećan na 44

Broj poginulih u ruskom raketnom napadu na stambenu zgradu u Dnjepru,na istoku Ukrajine, porastao je na 44, izjavio je danas gradonačelnik Dnjepra Boris Filatov.

„Ovde sam. Već 44 mrtva“, napisao je Filatov na Fejsbuku, obaveštavajući da se nalazi na mestu napada, prenosi Rojters.

Šojgu - Ruskoj vojsci predstoje velike promene

Obimne promene u ruskoj vojsci, konkretno, povećanje njene brojnosti na 1,5 miliona ljudi, biće izvršene u periodu od 2023. do 2026. godine, saopštila je pres služba Ministarstva odbrane Rusije nakon sednice Ministarstva kojom je predsedavao ministar Sergej Šojgu. Opširnije možete pročitati OVDE.

Foto:Russian Defense Ministry Press Service photo via AP

Kličko u Davosu

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko sastao se u Davosu sa nemačkim vicekancelarom i ministrom ekonomije Robertom Habekom, sa kim je razgovorao o vojnoj pomoći Ukrajini.

Šef DNR: Oslobođena železnička stanica kod Soledara

Vršilac dužnosti šefa DNR Denis Pušilin saopštio je o značajnim uspesima ruske vojske u Marjinki.

- U naselju Marjinka ima određenih uspeha i to prilično značajnih. Sve višespratnice su već očišćene i njih kontrolišu naše jedinice. Ovde danonoćno vidimo rad naših vojnika, metar po metar raščišćavaju teritorije i oslobađaju naselje - rekao je Pušilin za televiziju „Rusija 24“.

Pušilin je dodao da je sada prekinuta komunikacija i snabdevanje Oružanih snaga Ukrajine između Severska i Artjomovska i očekuje se da će Artjomovsk u najskorije vreme biti osvojen.

Što se tiče Soledara, on je naveo da se železnička stanica Sol kod grada nalazi pod kontrolom ruskih snaga.

Porodica Zelenski u Davosu

Prva dama Ukrajine Olena Zelenska obratiće se danas na 53. Svetskom ekonomskom forumu u švajcarskom gradu Davosu, pokušavajući da za svoju zemlju dobije veću pomoć i podršku u ratu protiv Rusije, prenosi AP. Kako mediji navode, prvi čovek Ukrajine obratiće se sutra.

Zaporožje se sprema za ulične borbe

Ukrajinske trupe pripremaju grad Zaporožje za ulične borbe, izjavio je član glavnog saveta administracije Zaporoške oblasti Vladimir Rogov.

- U predgrađu su u toku radovi na stvaranju utvrđenih područja, a u samom gradu miniraju se infrastrukturni objekti. Plus, trenutno se u nekoliko fabrika mašina izvode ozbiljni inženjerski radovi na stvaranju skloništa za borce, skladišta municije i vojne tehnike - objasnio je Rogov za Sputnjik.

Savetnik Zelenskog podneo ostavku

Savetnik šefa kancelarije ukrajinskog predsednika Aleksej Arestovič izjavio je da je pripremio svoju ostavku.

- Pripremio sam ostavku. Želim da pružim primer civilizovanog ponašanja: principijelna greška, znači, ostavka - naveo je on.

Arestovič je prethodno povukao svoju izjavu od 14. januara.

EU poslala Ukrajini dogovoreni novac

Evropska unija prebacila je Ukrajini prvu tranšu od tri milijarde evra u okviru programa kreditne makrofinansijske pomoći od ukupno 18 milijardi evra, saopštila je pres služba Evropske komisije.

FOTO: AP/Tanjug

DNR: Ukrajinska vojska ne može da manevriše rezervnim trupama kod Bahmuta

Ukrajinska vojska ne može da manevriše svojim rezervnim trupama u blizini Bahmuta zbog toga što su ruske snage opkolile grad nakon što su zauzele Soledar, izjavio je danas savetnik šefa samoproglašene Donjecke Narodne Republike (DNR), čije je pripajanje proglasila Rusija.

UN: U Ukrajini poginulo više od 7.000 civila, stvaran broj znatno veći

Više od 7.000 civila poginulo je u Ukrajini od početka rata 24. februara prošle godine, ali stvaran broj je znatno veći, saopštila je Kancelarija visokog komesara UN za ljudska prava.

Kako se navodi, većina civila poginula je od eksplozivnog oružja koje deluje na širokom području, uključujući granatiranje iz teške artiljerije i višecevnih raketnih sistema i vazdušne udare, prenosi Gardijan.

Bivši komandant "Vagnera" traži azil u Norveškoj nakon što je dezertirao

Bivši komandant ruske paravojne organizacije "Vagner" Andrej Medvedev, koji se borio u Ukrajini, saopštio je da je pobegao u Norvešku i da traži azil nakon što je dezertirao zbog straha za svoj život.

Medvedev, koji se pridružio "Vagneru" 6. jula prošle godine na osnovu četvoromesečnog ugovora, rekao je u video snimku koji je objavio Gulagu.net da je prešao granicu sa Norveškom i da ga je privela norveška policija, prenosi Rojters.

FOTO: AP/Tanjug

Napadi dronovima na Krim izvršeni iz Odese

Poslednji napadi ukrajinskih dronova na Krim izvedeni su iz Odese, ali oni nisu uspeli da pređu rusku liniju PVO, izjavio je za Sputnjik poslanik Državne dume iz Sevastopolja Dmitrij Belik.

- Odesa je postala odskočna daska za napade ukrajinskih dronova na teritoriju poluostrva, ali oni nisu uspeli da pređu krimsku liniju PVO. Čak se i koncentrisani napadi danas odbijaju. Naša PVO pokazuje ne samo visok nivo, već prilagodljivost savremenim uslovima borbenih dejstava: na koncentrisane napade ciljeva koji su slabo primetni, male brzine i teško uočljivi - rekao je Belik.

Pušilin - Marjinka će uskor preći pod kontrolu Rusije

U Marjinki su očišćene sve višespratnice i njih kontrolišu jedinice Oružanih snaga Rusije, saopštio je v.d. šefa DNR Denis Pušilin.

Foto: Russian Defense Ministry Press Service photo via AP)

Prema njegovim rečima, Marjinka će u najskorije vreme preći pod kontrolu ruskih snaga.

Pušilin je dodao i da je železnička stanica Sol u oblasti Soledara prešla pod punu kontrolu ruskih snaga.

Soledar je potpuno oslobođen, potvrdio je štab teritorijalne odbrane DNR

Prema nekim izveštajima, selo Sol, sa železničkom stanicom, na severu Soledara u potpunosti je prešlo pod kontrolu PMC Vagnera.

U samom gradu se nastavlja čišćenje podžemnih komunikacija, gde i dalje mogu biti ostaci ukrajinskih formacija.

Ukrajina gradi utvrđenja u Zaporožju

Ukrajinske trupe počele su da grade liniju utvrđenja u Zaporoškoj oblasti, pripremajući se za odbranu na privremeno okupiranom delu regiona, izjavio je za Sputnjik član glavnog saveta administracije Zaporoške oblasti Vladimir Rogov.

- Ako se bukvalno donedavno neprijatelj spremao za ofanzivu, sada se njihova taktika drastično promenila. Ukrajinska strana je u velikoj meri počela da se priprema za odbranu, hitno je počela da podiže utvrđenja, što se nije desilo od proleća prošle godine - obkasnio je Rogov.

Ruski vojnici oborili su ogroman neprijateljski dron koji je nosio 4 granate

Uzbuna za vazdušnu opasnost u više oblasti

Kako prenosi Sputnjik, uzbuna za vazdušnu opasnost objavljena je u Zaporoškoj, Harkovskoj, Dnjepropetrovskoj i delu Donjecke oblasti koji je pod kontrolom Kijeva, javljaju lokalne vlasti.

Šojgu obišao štab grupe jedinica „Vostok“

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu obišao je štab grupe jedinica „Vostok“ u zoni specijalne vojne operacije, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Foto:AP

- Šojgu je saslušao raport komandanta grupe general-potpukovnika Rustama Muradova o aktuelnoj situaciji i delovanju grupe jedinica - navodi se u saopštenju Ministarstva.

Ministar je posebno obratio pažnju na organizaciju snabdevanja snaga, formiranje uporišta, stvaranje uslova za bezbedno raspoređivanje vojnika, kao i rad medicinskih i jedinica u pozadini.

Šojgu je, takođe, uručio državna odlikovanja vojnicima koji su se posebno istakli u borbama.

Zelenski: Napad na Dnjepar znak da je Ukrajini potrebno brže snabdevanje oružjem

U raketnim udarima ruskih snaga kada je pogođen i stambeni blok u gradu Dnjepar poginulo je najmanje 40 ljudi, dok se desetine još uvek vode kao nestale.

Moskva tvrdi da cilj nije bilo stambeno naselje već da je raketa oborena iznad zgrade što je dovelo do tragedije.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski rekao je da je smrtonosni napad na stambenu zgradu u centralnom gradu Dnjepru ukazao na potrebu za bržim i bolje koordinisanim odlukama o isporuci oružja za Ukrajinu.

Stižu "čelendžeri" iz Britanije

Velika Britanija prva je zapadna zemlja koja će Ukrajince snabdeti borbenim tenkovima "čelendžer 2". Britanski ministar odbrane Ben Volas pozvao je Nemačku da dozvoli snabdevanje Ukrajine tenkova "leopard", dodajući da bi taj potez mogao da pokrene podršku i drugih zemalja.

BONUS VIDEO: TRI SUNCA U RUSIJI: Optička varka prirode u Nadimu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba