MELONIJEVA USHIĆENA ZBOG HAPŠENJA BOSA KOZA NOSTRE: "Velika pobeda za državu koja se ne predaje pred mafijom"

Milica Ostojić

16. 01. 2023. u 11:55

TO JE jedna velika pobeda za državu koja pokazuje da se ne predaje pred mafijom, prokomentarisala je Đorđa Meloni vest o hapšenju najvećeg sicilijanskog mafijaša "Koza nostre" Matea Mesine Denara (60 godina), koji je bio u bekstvu tri decenije i smatran je jednim od najopasnijih begunaca na svetu.

МЕЛОНИЈЕВА УСХИЋЕНА ЗБОГ ХАПШЕЊА БОСА КОЗА НОСТРЕ: Велика победа за државу која се не предаје пред мафијом

Foto: AP Photo/Gregorio Borgia

 Predsednica Vlade Đorđa Meloni zahvalila se karabinijerima ROS-a specijalizovane operativne jedinice karabinijera, GIS-a specijalizovane grupe za intervenciju, Naconalnom Tužilaštvu antimafije i Tužilaštvu u Palermu za hapšenje "tako moćnog predstavnika organizovanog mafijaškog kriminala".

- Ova Vlada imaće uvek kao reflektor pred sobom onaj kao što su bili nacionalni heroji u borbi protiv mafije sudije Paolo Borselino i Đovani Falkone - navela je Melonijeva.

Denaro, bos sa nadimkom "dijabolik", uhapšen je u privatnoj klinici u Palermu. U bolnicu je ušao pod imenom Andrea Bonafede, tako je pokušao da se i dalje skriva. Sin "don Ćića", šefa mafije u Trapaniju, bio je najtraženiji u Italiji i među najtraženijima u svetu.

Mesina je bio ljubimac najvećeg bosa Toto' Riine i efekat hapšenja je tim veći što je to usledilo samo dan od 30. godišnjice hapšenja najvećeg mafijaša Toto' Riine, šefa organizovane mafije (15. januara 1993). 

Istraga se sprovodila u tišini, u saradnji, radilo se na identifikovanju i kretanju i hapšenju mafijaškog bosa koji se prilikom hapšenja nije opirao, odveden je na neko tajno mesto.

 

BONUS VIDEO: PREMINULA ELVISOVA ĆERKA - Snimci Urgentnog centra bolnice u koju je prevezena Liza Meri Prisli

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna