"KIJEV JE STVORIO ILUZIJU DA MOŽE DA POBEDI RUSIJU" Nebenzja poslao poruku - "Ukrajina postala privatna kompanija u vlasništvu NATO"

Tanjug

14. 01. 2023. u 01:08

RUSKI stalni predstavnik pri Ujedinjenim nacijama Vasilij Nebenzja rekao je danas na sastanku Saveta bezbednosti UN da je Ukrajina je postala privatna vojna kompanija u vlasništvu NATO, koja iz Brisela dobija novac, oružje i uputstva gde da puca.

КИЈЕВ ЈЕ СТВОРИО ИЛУЗИЈУ ДА МОЖЕ ДА ПОБЕДИ РУСИЈУ Небензја послао поруку - Украјина постала приватна компанија у власништву НАТО

Foto:AP

- Uprkos činjenicama i zdravom razumu, kijevski režim je stvorio iluziju da može da pobedi Rusiju na bojnom polju uz rastuću direktnu vojnu pomoć NATO-a - rekao Nebenzija, prenosi TASS.

Dodao je da je takva politika od Ukrajinu pretvorila u de fakto privatna vojna kompanija NATO-a.

Nebenzija je naglasio da je Nacrt rezolucije kijevske vlade o mirovnom planu potpuno odvojen realnosti.

- Oni dolaze sa svim vrstama ekstravagantnih ideja, uključujući mirovni plan od 10 tačaka koji nema nikakve veze sa stvarnošću - rekao Nebenzija.

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski predstavio je novembra meseca prošle godine u video obraćanju svetskim liderima, koji su se okupili na samitu G20 u Indoneziji mirovni plan Ukrajine u 10 tačaka koji su ruski zvaničnici u više navrata ocenili kao "nerealan".

 

BONUS VIDEO:

RUSKI TENKOVI U MARINIKI: Snimci Narodne milicije DNR

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024