"IZVELI PRIKRIVENI MANEVAR": Konašenkov - Ruski padobranci uništili položaje ukrajinske vojske

Tanjug

13. 01. 2023. u 14:30

RUSKI padobranci uništili su položaje ukrajinske vojske tokom oslobađanja Soledara nakon što su osvojili komandne centre i blokirali grad sa severa i juga tokom specijalne vojne operacije u Ukrajini, izjavio je danas portparol ruskog Ministarstva odbrane general-potpukovnik Igor Konašenkov.

ИЗВЕЛИ ПРИКРИВЕНИ МАНЕВАР: Конашенков - Руски падобранци уништили положаје украјинске војске

FOTO: AP/Tanjug

- Tokom operacija za oslobađanje Soledara, jedinice Vazdušno-desantnih snaga izvele su prikriveni manevar iz drugog pravca i uspešno napale položaje ukrajinske vojske, osvojivši komandne centre i blokirajući grad sa severne i južne strane - rekao je on, preneo je TASS.

Prema njegovim rečima, ruske snage eliminisale su preko 700 ukrajinskih vojnika i više od 300 oružanih sistema u poslednja tri dana borbi u Soledaru.

Ruski borbeni avioni uništili su tri ukrajinska ratna aviona i helikopter tokom oslobađanja Soledara, istakao je Konašenkov.

- U operacijama za oslobađanje grada, lovački avioni Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije uništili su tri aviona i helikopter ukrajinskih vazduhoplovnih snaga koji su pružali vazdušnu podršku ukrajinskim trupama - rekao je portparol ruskog Ministarstva odbrane.

Ruski PVO sistemi oborili su devet raketa višecevnih raketnih sistema HIMARS američke proizvodnje, raketne bacače "olha" i "uragan" koje je ispalila ukrajinska vojska na uporišta ruskih trupa, precizirao je Konašenkov. On je naveo da su ruske snage uništile tokom specijalne vojne operacije u Ukrajini proteklog dana u Zaporoškoj oblasti jednu samohodnu haubicu 2S1 gvozdika i tri haubice 2S3 akacija ukrajinske vojske.

- U protekla 24 sata, snage PVO uništile su tri ukrajinske bespilotne letelice u oblastima u blizini Vladimirovke i Nikolskoja u Donjeckoj Narodnoj Republici i Zmijevki u Luganskoj Narodnoj Republici - rekao je portparol ruskog Ministarstva odbrane.

BONUS VIDEO: TRI SUNCA U RUSIJI: Optička varka prirode u Nadimu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ČUJU SE EKSPLOZIJE I SIRENE ZA VAZDUŠNI NAPAD: Iranski informativni kanal objavio snimak navodnog izraelskog udara (VIDEO)