POLJSKA U TANDEMU SA BRISELOM RADI NA SANKCIJAMA: Novi paket mera se neće odnositi samo na Rusiju?

Srna

12. 01. 2023. u 13:26

EU intenzivnije radi na 10. paketu sankcija Rusiji, a Poljska predlaže da se uvedu nove mere i pooštre one koje su već uvedene, izjavio je poljski ambasador u Briselu Andrej Sados.

ПОЉСКА У ТАНДЕМУ СА БРИСЕЛОМ РАДИ НА САНКЦИЈАМА: Нови пакет мера се неће односити само на Русију?

Foto AP

- Rad je zaista ubrzan. Poljska kao članica grupe zemalja istomišljenika predlaže nove sankcije - rekao je Sados, čije je komentare prenela poljska novinska agencija PAP.

Prema izveštaju agencije, EU želi da usvoji još jedan paket sankcija pre samita EU i Ukrajine koji treba da se održi u Kijevu početkom sledećeg meseca, a očekuje se da nove mere budu usmerene protiv Rusije i Belorusije, piše RIA.

PAP dodaje da će Unija pokušati da uvede sankcije na izvoz dijamanata iz Rusije i proširi listu sankcionisanih fizičkih i pravnih lica.

U isto vreme, izvor iz EU rekao je juče za "Sputnjik" da blok trenutno ne razmišlja o usvajanju 10. paketa sankcija Rusiji i da nema predloga članica Unije u vezi s tim.

EU je krajem decembra predstavila deveti paket sankcija Rusiji koje uključuju nove ekonomske restrikcije, kao i lične mere usmerene ka gotovo 200 pojedinaca i organizacija.

BONUS VIDEO: PRIMIRJE ZA BOŽIĆ: Snimci ruskih vojnika na frontu u regionu Zaporožja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista