SIJARTO NIKAD JASNIJI: Nećemo prihvatiti nikakve sankcije EU protiv interesa Mađarske

Tanjug

10. 01. 2023. u 12:45

MINISTAR inostranih poslova i spoljne trgovine Mađarske Peter Sijarto poručio je danas da ta zemlja neće prihvatiti, kao što nije ni do sada, nikakve sankcije EU Rusiji koje bi dovele u pitanje bezbednost snabdevanja energentima Mađarske i njenih građana.

СИЈАРТО НИКАД ЈАСНИЈИ: Нећемо прихватити никакве санкције ЕУ против интереса Мађарске

FOTO: AP/Tanjug

- Do sada smo uspeli da se izborimo za izuzeće od određenih sankcija radi obezbeđivanja snabdevanja energetima naših građana. Još jednom da podvučem da za izbijanje rata u Ukrajini nije odgovorna Mađarska i ne prihvatamo da se cena tog rata naplaćuje od nas - poručio je Sijarto.

Sijarto je istakao da je snabdevanje Mađarske energentima obezbeđeno, kao i da su opasnost za to samo mogle da znače sankcije i to samo ukoliko Mađarska ne bi bila sposobna da onemogući EU da uvede sankcije koje su protiv njenih interesa.

Uspeli smo da se izborimo za naše ciljeve, naveo je Sijarto i naglasio da zahvaljujući tome snabdevanje energetima nije dovedeno u opasnost u Mađarskoj.

- U Briselu se razmišlja o daljim sankcijama, i pitanje je kakve bi efekte mogle da imaju te sankcije u budućnosti, ali kao ni do sada, ni u buduće nećemo prihvatiti nikakve sankcije koje bi dovele u pitanje bezbednost naše zemlje u snabdevanju energentima - naglasio je Sijarto.

BONUS VIDEO: PRIMIRJE ZA BOŽIĆ: Snimci ruskih vojnika na frontu u regionu Zaporožja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna