"RAZGOVARAĆEMO SA VAMA JEZIKOM SILE, JER DRUGAČIJE NE RAZUMETE" Medvedev: Ruska fregata je novogodišnji poklon za NATO

Tanjug

05. 01. 2023. u 15:06

RUSKA fregata Admiral Gorškov koja je u sredu stupila na borbeno dežurstvo trebalo bi da urazumi svakoga ko se usudi da predstavlja direktnu pretnju Rusiji, upozorio je danas zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev na svom Telegram kanalu.

РАЗГОВАРАЋЕМО СА ВАМА ЈЕЗИКОМ СИЛЕ, ЈЕР ДРУГАЧИЈЕ НЕ РАЗУМЕТЕ Медведев: Руска фрегата је новогодишњи поклон за НАТО

Foto: Tanjug/AP photo

Medvedev je rekao da je fregata sa hipersoničnim projektilima "cirkon", koja je juče otpočela svoj put ka obalama NATO-a preko Atlantskog i Indijskog okeana i Sredozemnog mora, „glavni novogodišnji poklon“.

Cirkon je prva hipersonična krstareća raketa na svetu sposobna da savlada PVO i protivraketne odbrambene sisteme, dostižući brzinu veću od devet mahova sa dometom od preko 1.000 kilometara.

Komentarišući apel Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Moskvi građanima Rusije koji je danas objavljen na Telegram kanalu, Medvedev je istakao da će Rusija osvetiti svakog ubijenog Rusa.

Kako je naveo, Sjedinjenim Državama i njihovim „poslušnicima“ nikada neće biti oprošteno ubistvo Rusa.

 - Razgovaraćemo sa vama jezikom sile, jer drugačije ne razumete. I proizvoditi još savremenije oružje s kojim ćemo uništavati nacističku strvinu koju ste stvorili u 21. veku. Osvetićemo se svakom zločincu za svakog ubijenog građanina naše zemlje - stoji u objavi bivšeg ruskog predsednika.

U apelu američke ambasade u Moskvi navodi se da su se Rusija i SAD takmičile i sarađivale u prevazilaženju najvećih izazova sa kojima se svet suočava, te da ovo što se sada dešava „nije dostojno” Rusa.

Apel je propraćen video-kompilacijom, koja, između ostalog, prikazuje snimke sukoba u Ukrajini i protesta u ruskim gradovima.

 - Vaša književnost se uči u našim školama. Vaša dela se izvode u našim najprestižnijim ustanovama kulture. Naše zemlje je kroz istoriju spajala zajednička kultura i naša dostignuća. Smatramo da ovo što se dešava nije dostojno vas i solidarni smo sa svakim od vas koji nastoji da stvori mirniju budućnost - zaključila je pres-služba diplomatskog predstavništva SAD.

U martu je američki predsednik Džo Bajden rekao da narod Rusije nije neprijatelj Amerikanaca zbog onoga što se dešava u Ukrajini. Američki lider se sredinom februara obratio i Rusima pred početak specijalne operacije.

BONUS VIDEO:

RUSKI TENKOVI U MARINIKI: Snimci Narodne milicije DNR

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (13)

SRAMOTA NA ROLAN GAROSU: Jedan od favorita za titulu prošao dalje uz neverovatnu pomoć sudije (VIDEO)