"AMAZON" OTPUŠTA HILJADE RADNIKA: Američka kompanija najavila prekid radnog odnosa više od 18.000 ljudi

Novosti online

05. 01. 2023. u 08:04

IZVRŠNI direktor američke kompanije za trgovinu putem interneta Amazon Andi Džesi saopštio je da ta kompanija planira da otpusti više od 18.000 radnika, prenosi Rojters.

АМАЗОН ОТПУШТА ХИЉАДЕ РАДНИКА: Америчка компанија најавила прекид радног односа више од 18.000 људи

FOTO: Printskrin

Izvršni direktor "Amazona" poručio je da će razgovori sa radnicima početi 18. januara i da će oni koju budu obuhvaćeni otpuštanjima dobiti pomoć u vidu otpremnine i podršku pri pronalaženju drugog posla.

Otkazima će u najvećoj meri biti pogođeni sektori internet prodavnice "Amazon stors", kao i sektori za upravljanje ljudskim resursima, navodi se u objavi.

"Amazon", čije je sedište u Sijetlu, u decembru je već počeo sa otpuštanjem radnika.

 - "Amazon" globalno zapošljava više od 1,5 miliona radnika i prema procenama priprema se za usporavanja poslovnog rasta, jer sve veća inflacija prisiljava preduzeća i potrošače na smanjenje potrošnje - ocenjuje Rojters.

Uoči očekivane recesije i zbog slabijih poslovnih rezultata, ranijih meseci otpuštanja su već, između ostalih, najavili "Meta", kompanija u okviru koje posluju "Fejsbuk" i "Instagram", iz koje je saopšteno da će otpustiti više od 11.000 radnika, kao i američka softverska kompanija "Majkrosoft" koja je najavila da će ih otpustiti oko 1.000.

(Sputnjik)

 

BONUS VIDEO:

NAJUBOJITI BROD NA SVETU: Zaplovila fregata "Admiral Gorškov" naoružana "cirkon" projektilima

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

UKRAJINI, IPAK, POMOĆ OD AMERIKE? Predstavnički dom Kongresa SAD za vikend odlučuje o usvajanju spornog zakona