VLADA RUSIJE UVELA NOVI ZAKON: Zabranjuje se distribucija filmova koji promovišu LGBT, drogu i promenu pola

Tanjug

31. 12. 2022. u 22:21

RUSKA vlada zabranila je izdavanje sertifikata o distribuciji filmova koji promovišu LGBT, pedofiliju, promenu pola i drogu, prenela je RIA Novosti.

ВЛАДА РУСИЈЕ УВЕЛА НОВИ ЗАКОН: Забрањује се дистрибуција филмова који промовишу ЛГБТ, дрогу и промену пола

Foto: AP Photo/Pavel Golovkin

- Zabrana važi ukoliko film sadrži informacije o metodama razvoja i proizvodnje opojnih droga, psihoaktivnih supstanci, zatim, ukoliko postoji materijal koji promoviše pornografiju, nasilje, okrutnost, netradicionalne seksualne odnose i (ili) sklonost ka pedofiliji, promenu pola - piše u dokumentu objavljenom na jednom od državnih sajtova.

Navodi se da Ministarstvo kulture, radi ocenjivanja sadržaja filma, ima pravo da u razmatranje ovog pitanja uključi stručno veće za ocenu filmova nastalih u okviru svog ministarstva.

 

BONUS VIDEO: RUSKI TENKOVI U MARINIKI - Snimci Narodne milicije DNR

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (3)

MEDIJI TVRDE: Netanjahu odgovorio Berbokovoj - Mi nismo nacisti, u Gazi nema gladi