OBRAĆANJE BAJDENA I ZELENSKOG: "Putin nema nameru da okonča rat" (VIDEO)

Novosti online

21. 12. 2022. u 23:27

U TOKU je zajednička konferencija za medije ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog i američkog predsednika Džozefa Bajdena.

ОБРАЋАЊЕ БАЈДЕНА И ЗЕЛЕНСКОГ: Путин нема намеру да оконча рат (ВИДЕО)

Foto: Tanjug/AP

Bajden kaže da su on i Zelenski u bliskom kontaktu od početka rata, ali da je bilo "posebno dobro sresti se lično i pogledati se u oči“.

Američki predsednik Džo Bajden kaže da „Amerikanci iz svih sfera života“ – uključujući i demokrate i republikance „u kostima razumeju da je borba Ukrajine deo nečeg mnogo većeg“.

- Američki narod zna da će se svet sigurno suočiti sa gorim posledicama ako budemo stajali po strani suočeni sa takvim očiglednim napadima na slobodu i demokratiju i ključne principe suvereniteta i teritorijalnog integriteta - naveo je.

Bajden je govorio o uspesima Ukrajine u ratu, rekavši da je pobedila u bici za Kijev, dobila bitku kod Hersona, dobila bitku kod Harkova.

On kaže da je zemlja prkosila očekivanjima Rusije na svakom koraku.

- Trebalo bi da nam bude jasno šta Rusija radi. Namerno napada kritičnu infrastrukturu - rekao je. Dodao je da Vladimir Putin „nema nameru da zaustavi ovaj okrutni rat“.

Bajden zahvaljuje Kongresu što je podržao njegov „omnibus zakon“ za Ukrajinu, za koji kaže da uključuje „45 milijardi dolara dodatnog finansiranja“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (9)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024