NEMA VIŠE RAZGOVORA SA NATO: Moskva neće praviti kompromise

Novosti online

17. 12. 2022. u 19:18

UZIMAJUĆI u obzir trenutni razvoj događaja, isključena je mogućnost bilo kakvih razgovora Rusije sa NATO savezom, prenosi Tass.

НЕМА ВИШЕ РАЗГОВОРА СА НАТО: Москва неће правити компромисе

Foto AP

 - Sada smo stigli dotle da ćemo, kad god se predstavnici NATO kao organizacije pojave na univerzalnim međunarodnim platformama, zahtevati da oni ne budu tu, a jedini izuzetak moglo bi da bude kada se radi o specifičnim platformama kakva je Organizacija za evropsku bezbednost i saradnju - kazao je izvor za medije, prenosi Tass.

On je dodao da od Rusije više niko ne treba da očekuje da „konceptualno vrati“ predloge o bezbednosnim garancijama, koje je pre godinu dana uputila Sjedinjenim Američkim Državama i NATO.

 - Ako bismo to uradili javiće se potreba da ažuriramo poziciju, a to ne bi bilo moguće jer sve zavisi od toga kako će se odvijati situacija na terenu za vreme specijalne vojne operacije u Ukrajini - rekao je on.

Dodao je da u Moskvi smatraju da ništa ne stoji iza reči francuskog predsednika Emanuela Makrona da je Rusiji neophodno dati bezbednosne garancije.

 - To je samo njegov pokušaj da pokaže svoj značaj, ali iza toga nema jasnog stava i predloga - rekao je izvor, a prenosi Tass.

(Pravda)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

BRISEL SE IGRA VATROM: Orban - Zapad na korak od slanja vojnika u Ukrajinu