RAT U UKRAJINI: Sulucki - Nimberški tribunal plače za njima; Sramna izjava Zalužnog - Ruse treba ubijati, ubijati

Novosti onlajn

16. 12. 2022. u 07:21 >> 22:33

RAT u Ukrajini – 296. dan. Nastavlja se ofanziva ruske vojske u Donjeckoj Narodnoj Republici, a oslobođeno je preko 80 odsto Marinke. Takođe, odbijeni su svi pokušaji napada Ukrajinaca u području Kupjanska, Severnog i Krasnogorovke. EU uvela deveti paket sankcija protiv Rusije.

РАТ У УКРАЈИНИ: Сулуцки -  Нимбершки трибунал плаче за њима; Срамна изјава Залужног - Русе треба убијати, убијати

Foto Tanjug/AP

 

Čelična klješta oko Artjomovska (Bahmuta)

Prvi čovek DNR istakoa je da je Artjomovsk sada vruća tačka. Pušilin je rekao da ukrajinske trupe sada tamo prebacuju rezerve, uključujući i iz pravca Hersona.

Vršilac dužnosti šefa DNR je rekao da je u ovom pravcu već stradao veliki broj ukrajinskih vojnika.

Foto Tanjug/AP

-Vidimo da naše jedinice, i DNR i Vagner, sada zatvaraju takozvana klešta. Vidimo da se već vode borbe na periferiji grada, rekao je on.

Prema njegovim rečima, jedan broj naselja u Artjomovskoj oblasti je već očišćen.

-Čim budemo mogli da stegnemo, ne isključujem da neprijatelj, sa svojim namerama da drži grad po svaku cenu, može ući u potpuni obruč, rekao je on.

Pušilin je takođe rekao da SAD podstiču ubijanje civila od strane Kijeva iz zapadnog oružja.

 

Kličko: Problem sa strujom u Kijevu 

Nakon uništenja nekoliko kritičnih infrastrukturnih objekata u Kijevu, dolazi do nestašice snabdevanja električnom energijom i oštećenja elektroenergetske mreže, saopštio je gradonačelnik glavnog grada Ukrajine Vitalij Kličko. 

Ukinuta  vanredna energetska situacija

Ukrajinska nacionalna kompanija Ukrenergo ukinula je danas vanrednu situaciju koju je proglasila ranije tokom dana nakon što je posle ruskih raketnih udara zbog oštećenja smanjena potrošnja energije širom zemlje za više od 50 odsto, navodi se u saopštenju Ukrenerga, javio je Rojters.

Ukrajinska nacionalna kompanija proglasila je ranije danas vanrednu situaciju u energetskom sistemu nakon oštećenja energetske infrastrukture u jutrošnjim raketnim napadima ruskih, preneo je Unian.

Foto: AP Photo/Evgeniy Maloletka/AP Photo/Efrem Lukatsky/Profimedia/Ilustracija

Kako je objavljeno na sajtu kompanije, zbog ruskih napada na elektroenergetske objekte došlo je do gubitka više od 50 odsto potrošnje energetskog sistema Ukrajine.

Rusija je jutros izvela masovni raketni napad na Ukrajinu, a eksplozije su se čule u Kijevu, Harkovu, Zaporožju, Dnjepru, Krivom Rogu.

Generalštaba VSU: Ruska vojska napreduje kod Artjomovska i Avdejevke i napada kod Kremenne, Svatova i Kupjanska


Na Artjomovskom i Avdejevskom pravcu ruske trupe nastavljaju jurišne operacije na položaje Oružanih snaga Ukrajine, pokušavajući da pronađu slabosti na liniji odbrane za prodor, kaže se u izveštaju komande Oružanih snaga Ukrajine.

U pravcu Limanskog, Oružane snage Rusije gađaju Oružane snage Ukrajine iz tenkova i artiljerije različitih veličina u oblastima Makejevka, Ploščanka, Červonopopovka, Dibrovoe i Gorski u LNR.

Foto Tanjug/AP

U pravcu Kupjanska ruske trupe su granatirale položaje Oružanih snaga Ukrajine u Orljanki, Tabajevki, Berestovu i Višnjevu u oblasti Harkova i Vladimirovki i Stelmahivki u LNR.

Ruske trupe su ujutru ispalile 70 krstarećih i 4 navođene rakete širom Ukrajine. Nekoliko objekata energetske infrastrukture pogođeno je u oblastima Žitomir, Kijev, Harkov, Dnjepropetrovsk i Zaporožje;

Ukrajina u problemu: Taže sve Grčke PVO sisteme


Ako Grčka ustupi svoje S-300 Oružanim snagama Ukrajine, onda će to biti dokaz fundamentalne spremnosti da se Ukrajini i daju i drugi ruski PVO sistemi.

Grčka raspolaže sa 24 sistema S-300 smeštenih na Kritu.

Među njima su sistemi PVO kratkog dometa - oko 25 jedinica Tor-M1 i 38 jedinica Osa-AKM. Ako svi budu isporučeni, Oružane snage Ukrajine će moći značajno da ojačaju svoju protivvazdušnu odbranu.

Foto printskrin youtube

Istovremeno, sama činjenica pregovora o prenosu grčkih sistema PVO na režim u Kijevu je indirektan dokaz problema ukrajinske PVO. Desetomesečni ratni sukobi iscrpili su zalihe municije, a Oružane snage RF su izbacile mnoga borbena vozila.

Prema našim podacima, Oružane snage Ukrajine zaista doživljavaju izvestan nedostatak sovjetskih raketa: sada je prosečan broj raketa dodeljenih po instalaciji prepolovljen.

Zato će SAD aktivno raditi na pitanju slanja kompleksa Patriot u Ukrajinu. Vašington ne želi da dozvoli nestanak ukrajinske PVO i povratak ruskih bombardera na pozadinu Oružanih snaga Ukrajine.

Američkim dronovima po ciljevima u Rusiji

Prilikom napada na rusku teritoriju Ukrajina koristila dronove koji su proizvedeni u Americi.

Bespilotne letelice, koje je Ukrajina koristila za napade na Krim, napravljene su u Sjedinjenim Američkim Državama, navodi se u dokumentima nadležnih organa Rusije u koje je Sputnjik imao uvid.

Kako se navodi, analiza elektronskih komponenti presretnutih bespilotnih letelica pokazala je da ih je Kijev koristio i za napade na infrastrukturne objekte u Sevastopolju, kao i Kurskoj, Belgorodskoj i Voronješkoj oblasti Rusije.

-Utvrđeno je da je elektroniku i kontrolne stanice za dronove proizvela američka kompanija 'Spektrivorks' koja je izvršila njihovo početno podešavanje i proveru na aerodromu u gradu Skotsdejl u Arizoni, navodi se u dokumentima.

 

Poginulo 11 civila

Jedanaest osoba je poginulo, a 17 ranjeno u granatiranju Lantratovke u LNR, saopštilo je Predstavništvo LNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju pitanja za ratne zločine u Ukrajini.

Britansko ministarstvo: Ruska odbrana ranjiva na moderne zapadne granate

RUSKE trupe su ostavljene ranjivim zbog ekstenzivne upotrebe taktike od strane vojnog rukovodstva koja podseća na Drugi svetski rat, saopštilo je u petak britansko Ministarstvo odbrane.

Poslednjih nedelja, ruske snage su nastavile da grade velike odbrambene položaje duž linije fronta, pri čemu je većina njihovih napora verovatno bila usmerena oko grada Svatove u regionu Luganska.

Foto printsckrin telegram/RVvoenkor

Odbrambene linije koje je nedavno izgradila Rusija prate tradicionalne vojne planove za učvršćivanje, „uglavnom nepromenjene od Drugog svetskog rata“, navelo je britansko ministarstvo u svom dnevnom ažuriranju obaveštajnih podataka o ratu u Ukrajini.

Ministarstvo odbrane je saopštilo da takve konstrukcije decenijama nije koristila većina zapadnih armija i da će verovatno biti ranjive na moderne, precizne indirektne udare iz Ukrajine.

 

Sulucki: Drugi Nimberški tribunal plače za njima

Reči šefa Oružanih snaga Ukrajine Valerija Zalužnog o „ubistvu Rusa“ kao religiji Ukrajine dostojne su uspostavljanja specijalne nagrade koja nosi ime Hitlera, izjavio je šef komiteta Dume za međunarodne poslove Leonid Slucki.

-Izjava komandanta Oružanih snaga Ukrajine Zalužnog, u kojoj je „ubistvo Rusa“ nazvao pravoslavnom verom Ukrajine, vredna je ustanovljenja posebne nagrade Adolfa Hitlera. Samo njegov istinski sledbenik može da artikuliše mizantropsko suština njegovih dela tako jasna, napisao je on na svom Telegram kanalu.

Istovremeno, režim u Kijevu ne žuri ni da dezavuiše niti opovrgne takvo priznanje i očigledno „čeka aplauze zapadnih gospodara“, primetio je političar.

-Ali ovde ne treba da pljeskate rukama, već se uhvatite za glavu. Nacizam, koji u Ukrajini neguje kolektivni Zapad, pretvara se u strašno čudovište koje će samo da proždere sopstvene tvorce... Drugi Nirnberški tribunal plače za svima njima, rekao je Slucki.

Terminatori i artiljerija „Hrabrih“ uništavaju tehniku VSU (VIDEO)


VOJNICI grupe „Hrabri“ („O“ Otvažnыe) Centralnog vojnog okruga pogodili su nekoliko jedinica ukrajinske tehnike na liniji fronta koja prolazi duž gradova Svatovo i Kremennaja u LNR, javlja dopisnik RIA Novosti.

Foto: Printscreen

-VSU je u poslednje vreme pokušavao da ne gomila velike snage na jednom mestu, znajući dobro da ga pratimo i da možemo da nanesemo ozbiljne gubitke. Pokušavaju da se raštrkaju, to se odlično vidi. Danas smo im pogodili "behu" BMP (borbeno vozilo pešadije) i džip, rekao je za RIA Novosti jedan od boraca „hrabrih“.

Vatru iz artiljerijskih sistema korigovao je dron. Snimkom operativne kontrole, koji je zabeležio trenutak pogotka džipa kijevskih snaga bezbednosti i zapaljenog borbenog vozila ukrajinske pešadije, dobila je RIA Novosti i objavljen je na Telegram kanalu agencije.

Ranije je dopisnik RIA Novosti javio da su borci „Hrabri“ odbili nekoliko napada ukrajinskih trupa na liniji Svatovo-Kremennaja u LNR uz pomoć borbenih vozila za podršku tenkova „Terminator“.

Situacija na svatovskom pravcu u Donbasu je eskalirala pre nekoliko meseci. Ukrajinska vojska redovno granatira sam grad Svatovo iz MLRS-a HIMARS i pokušava da probije odbranu u ovoj oblasti, koja je od strateškog značaja, otvarajući put ka nizu naselja LNR.

Bela kuća: Nije videla znake priprema za rusku ofanzivu na Kijev


Sjedinjene Države ne vide znake ruskog napada na Kijev, ali prate situaciju, rekao je portparol Bele kuće Džon Kirbi na brifingu u petak.

-Ne želim da ulazim u detalje obaveštajnih podataka, ali ne vidimo nikakve dokaze da se upravo sada sprema napad na Kijev, rekao je zvaničnik američke administracije. On je naglasio da će Vašington „budno pratiti” situaciju.

Foto AP

Dnjepropetrovsk bez struje

Dnjepropetrovska oblast u Ukrajini potpuno je bez struje, a kapaciteta ima samo za kritičnu infrastrukturu a u to spadaju bolnice, vodovodi, kotlarnice i drugo.

 

Amerika šalje dodatnu vojnu pomoć Kijevu

Novi paket američke vojne pomoći za Ukrajinu obuhvatiće dodatna PVO sredstva, saopštila je Bela kuća.

-Uslediće novi paket odbrambene pomoći, trenutno nismo spremni da objavimo šta će konkretno sadržati ta pomoć, ali možete očekivati nove isporuke dodatnih PVO sredstava. Sve dok budu podvrgnuti vazdušnim napadima pomagaćemo im da se odbrane, rekao je portparol Bele kuće Džon Kirbi.

Podsetimo, već danima se spekuliše da će Amerika odobriti slanje PVO sistema „Patriot“ Ukrajini.

 

PVO sistem "Patriot", Foto AP

 

U Krivom Rogu uništen objekat energetske infrastrukture

Gradonačelnik Krivog Roga Aleksandar Vilkul izjavio je da je prilikom bombardovanja uništen objekat energetske infrastrukture usled čega je u gradu uveden režim vanrednog isključenja struje.

Prethodno je saopšteno da je uzbuna za vazdušnu opasnost objavljena na celoj teritoriji Ukrajine, a da su pored Krivog Roga, detonacije odjekivale i u Kijevu, Odesi i drugim gradovima.

Uništeno skladište u Harkovu

Ukrajinska vojska je za dan izgubila do 40 ljudi u delu fronta kod Donjecka – Oružane snage Rusije nastavljaju ofanzivu, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

- Ruska vojska je nastavila ofanzivna dejstva u delu fronta kod Donjecka, potiskujući protivnika sa položaja. U području mesta Artjomovsk i Šumi u DNR, kao i Belogorovke u LNR odbijena su tri protivnička kontranapada. Međutim, jedinice Oružanih snaga Ukrajine su razbijene i vraćene na prvobitne položaje. Gubici protivnika za dan iznose preko 40 vojnika poginulih i ranjenih. Uništena su i tri oklopna vozila i dva vojna vozila - saopštio je ruski vojni resor.

Pored toga, u području mesta Terna u DNR i Červona Dibrova u LNR otkrivene su i likvidirane tri ukrajinske diverzantsko-izviđačke grupe.

Foto AP

U delu fronta kod Krasnog Limana u DNR tokom ofanzive ruske vojske likvidirano je preko 50 ukrajinskih vojnika. U pravcu Kupjanska u Harkovskoj oblasti za dan je likvidirano do 20 ukrajinskih vojnika, dva oklopna vozila i tri pikapa.

Ruska vojska je sprečila napad ukrajinskih snaga u delu fronta Južno-Donjeck. Tom prilikom su Oružane snage Rusije likvidirale dve diverzantsko-izviđačke grupe i do 50 vojnika.

Ruski vojni resor saopštava da je u Harkovu uništeno skladište raketno-artiljerijskog naoružanja. Takođe je uništena ukrajinska radarska stanica od sistema S-300. Oružane snage Rusije gađale su komandna mesta brigada teritorijalne odbrane u području Berislava u Hersonskoj oblasti i Gulajpolja u Zaporoškoj oblasti.

Ruska PVO je za dan oborila četiri ukrajinske bespilotne letelice, a takođe je presrela dve granate ispaljene iz višecevnih bacača raketa „hajmars“.

Ukrajina prijavila gubitak 50 odsto kapaciteta isporuke struje

Ukrajinska nacionalna energetska kompanija „Ukrenergo“ objavila je vanrednu situaciju zbog gubitka 50 odsto kapaciteta isporuke električne energije, javljaju ukrajinski mediji.

Kako se navodi, zbog toga je uveden režim sistemske havarije u energetskom sistemu Ukrajine.

Medvedev objasnio: Evo šta su sve legitimne mete naših oružanih snaga

Zamenik šef Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev izjavio je da legitimne mete ruske vojske može biti vojno-političko rukovodstvo zemlje koja je neprijatelj Rusiji, ali i oružane snage drugih zemalja koje su saveznice našeg neprijatelja.

Naime, on je na svom Telegram kanalu napisao da se pitanje legitimnih vojnih ciljeva tokom istorije čovečanstva na razne načine tumačilo, kao i da se to različito tumači i tokom aktuelnog konflikta u Ukrajini.

Na primer, kako je kazao, o toj temi vole da pričaju brojni američki rusofopski senatori uprkos tome što postoje pravila ponašanja za vreme oružanih sukoba (jus in bello).

Medvedev je ujedno i nabrojao koje su to legitimne vojne mete danas:
1. Bilo koja vojska protivnika koja nije izvučena iz sastava oružanih snaga,
2. Bilo koja vojna i pomoćna tehnika protivnika,
3. Svi objekti koji se odnose ka vojnoj infrastrukturi i koji doprinose realizaciji vojnih ciljeva (mostovi, stanice, putevi, energetski objekti, fabrike i radionice koje izvršavaju vojne zadatke),
4. Vojno-političko rukovodstvo zemlje neprijatelja,
5. Oružane snage drugih zemalja koje su zvanično ušle u rat, a koje se smatraju saveznicima neprijatelja, kao i objekti koji se nalaze na teritoriji neprijatelja.

Foto: AP Photo / RIA Novosti Kremlin, Mikhail Klimentyev, Presidential Press Service

Međutim, danas se postavlja i glavno pitanje – da li može hibridni rat, koji je de fakto objavljen Rusiji od strane NATO, da se smatra i ulaskom Alijanse u sukob sa Moskvom?

Pored toga, postavlja se pitanje i da li može da se isporuka ogromne količine naoružanja Ukrajini smatra napadom na Rusiju?

- I, naravno, da li se prve četiri stavke računaju i kao legitimni vojni ciljevi kada je reč o Severnoatlantskom bloku - zapitao se Medvedev.

Ruski političar je dodao i da rukovodstvo država-članica NATO jednoglasno tvrde da njihove zemlje ne ratuju protiv Rusije, iako svi dobro razumeju da je stvar potpuno drugačija.

Ukrajinska vojska granatirala selo u LNR, osmoro poginulo

Ukrajinske snage granatirale su mesto Lantratovka u LNR i tom prilikom je poginulo osam ljudi, saopštio je vršilac dužnosti lidera LNR Leonid Pasečnik.

- Rano jutros na meti granatiranja neonacista ponovo se našao grad Stahanov i selo Latratovka u Troickom okrugu. Poginulo je osam ljudi, dok su 23 osobe ranjene - saopštio je Pasečnik na Telegramu.

On je izrazio saučešće porodicama žrtava i pozvao građane da izbegavaju boravak napolju.

Češka planira proizvodnju dronova za ukrajinsku vojsku

Češka planira da pokrene proizvodnju bespilotnih letelica za Oružane snage Ukrajine, saopštio je Sputnjiku savetnik vršioca dužnosti lidera DNR Igor Kimakovski.

- U Češkoj sada pokušavaju da pokrenu, između ostalog, proizvodnju ukrajinskih bespilotnih letelica i angažuju Ukrajince direktno u Češkoj - rekao je Kimakovski.

Foto: pixabay

Kako je objasnio, s obzirom na energetske probleme na teritoriji Ukrajine, nije moguće pokrenuti proizvodnju naoružanja na njenoj teritoriji.

Štaviše, ukoliko se i preduzme nešto u tom pravcu, takvi objekti postaju mete ruskih napada, precizirao je Kimakovski.

Ranije je vršilac dužnosti DNR Denis Pušilin saopštio da je Donjeck gađan iz češkog višecevnog bacača raketa sa automatskim punjenjem municije.

Vazdušna opasnost u celoj Ukrajini, gradovi bez struje, eksplozije u Kijevu

Na celoj teritoriji Ukrajine oglasile su se sirene za vazdušnu opasnost, a nekoliko velikih gradova poput Poltave i Harkova ostalo je bez struje, javljaju lokalne vlasti i mediji.

Prema navodima portala „Strana.ua“, odjekuju eksplozije u Kijevu, Krivom Rogu, Zaporožju, Vinici, Dnjepropetrovskoj i Kirovogradskoj oblasti.

Gradonačelnik Harkova Igor Terehov saopštio je na Telegramu da su na meti napada infrastrukturni objekti. On je apelovao na građane da ostanu u skloništima.

Gubernator Odeske oblasti Maksim Marčenko javlja da su „zabeleženi napadi na energetsku infrastrukturu i u drugim oblastima“.

Zelenski o uslovima za mir: Povlačenje ruske vojske na granice iz 1991. godine

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski izjavio je da je uslov za postizanje mira u Ukrajini da se Rusija povuče na granice iz 1991. godine.

Foto: EPA

- Jedina razlika o kojoj ja govorim jeste da li će se oni sami povući ili ćemo ih mi oterati. Tek tada mogu da započnu posao diplomate - rekao je on.

Napad „hajmarsima“ po LNR

Ukrajinske snage koristile su američke sisteme „hajmars“ u napadu na Lantratovku u Luganskoj Narodnoj republici, navodi se u saopštenju lokalnih vlasti.

Napad je izveden oko četiri sata ujutru, a još uvek nije poznato da li ima žrtava.

Bombardovano Svatovo, ima poginulih

Ukrajinske snage gađale su mesto Svatovo u Luganskoj Narodnoj Republici, saopštile su lokalne vlasti.

Prema preliminarnim podacima, u napadu ima poginulih, međutim još uvek nije poznat tačan broj stradalih i ranjenih.

Donjeck ponovo meta snažnog granatiranja

Ukrajinska vojska ispalila je jutros 14 projektila NATO kalibra na Kirovsku i Kujbiševsku četvrt Donjecka, saopštile su lokalne vlasti

 

Foto: Printskrin/Telegram/Sputnjik Srbija

Ovi napadi usledili su nakon što je ukrajinska vojska juče ispalila preko 40 raketa iz višecevnih raketnih lansera „grad“, što je bio jedan od najtežih napada na Donjeck od 2014. godine.

Uzbuna za vazdušnu opasnost širom Ukrajine

Uzbuna za vazdušnu opasnost tokom noći bila je aktivna u više ukrajinskih regiona, uključujući i u Kijevu, saopštile su ukrajinske vlasti. Pored Kijeva, sirene su se čule Černigovskoj, Sumskoj, Odeskoj, Poltavskoj, Dnjeprotetrovskoj, Harkovskoj, Nikolajevskoj oblasti kao i u delovima Zaporoške i Hersonske oblasti koja je pod kontrolom kijevskih snaga.

Nikad veći udar na Donjeck

Ukrajinske snage izvele su masovni raketni udar na centar Donjecka, kako tvrde proruske vlasti, bio je najžešći od 2014. godine. Ruske trupe su u ofanzivi u pravcu Bahmuta i Avdejevke, pokušavaju da poboljšaju svoju taktičku poziciju u Kupjansku, Limanu i Zaporožju.

Na meti je vitalna infrastruktura u Harkovu, a nastavljeni su napadi na Herson, koji je bez struje. Volodimir Zelenski kaže da je iznad Kijeva srušeno nekoliko dronova koji su ciljali energetsku infrastrukturu.

Foto: Tanjug

Ukrajinski predsednik naglašava da će narednih šest meseci biti "odlučujući". Generalštab ukrajinske vojske smatra da Rusija pokušava da rat pretvori u dugotrajnu vojnu konfrontaciju i da obučava nove jedinice na teritoriji Belorusije.

Lokalne proruske vlasti u Donjecku najmasovniji napad u poslednjih osam godina opisuju kao ratni zločin.

Naglašavaju da su ukrajinske snage ispalile 40 raketa na centar grada. Moskva ponavlja da oružje koje je Zapad isporučio Ukrajini predstavlja legitimnu metu i da će biti uništeno ili zaplenjeno.

Deveti paket sankcija

Vlade zemalja članica Evropske unije složile su se o devetom paketu sankcija Rusiji, saopštile su diplomate EU, što će, kako tvrde izvori Rojtersa, biti formalno objavljeno do podne. 

Kremlj je saopštio da se ukaz ruskog predsednika Vladimira Putina koji će odgovoriti na odluku Zapada da nametne ograničenje cena ruske nafte očekuje do kraja nedelje.  

Na sednici Saveta za strateški razvoj i nacionalne projekte, Putin je rekao da računica Zapada da će ruska ekonomija biti uništena nije uspela i da su građani Rusije ispoljili jedinstvo i odgovornost.

Foto:Tanjug

Ističe da će tražiti partnere među zemljama koje se sada dinamično razvijaju – u Aziji, Latinskoj Americi, na Bliskom istoku, u Africi. Upravo na tržište prijateljskih zemalja će preorijentisati isporuke ruskih energenata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (3)

MUŠKARAC KOJI SE ZAPALIO U KRITIČNOM STANJU: Novi detalji drame u NJujorku