SAMO JEDAN POGLED NA NJEGA JE DOVOLJAN DA SHVATITE: Glavnokomandujući ukrajinskih trupa rekao je šta misli o Surovikinu

P. Z. S. / ria.ru

15. 12. 2022. u 17:44

GLAVNOKOMANDUJUĆI ukrajinske vojske Valerij Zalužni je u intervjuu za Ekonomist rekao kakav utisak na njega ostavlja komandant grupe ruskih trupa u zoni specijalnih operacija, general armije Sergej Surovikin.

САМО ЈЕДАН ПОГЛЕД НА ЊЕГА ЈЕ ДОВОЉАН ДА СХВАТИТЕ: Главнокомандујући украјинских трупа рекао је шта мисли о Суровикину

Foto mil.gov.ua


-Jedan pogled na njega je dovoljan da shvatite: ili ćete završiti zadatak, ili <...> (imaćete velike probleme. — pribl. ur.), rekao je komandant, napominjući da ga Surovikin podseća na komandante iz vremena cara Petra Prvog.

Zalužni tvrdi da ovaj pristup ne bi funkcionisao u ukrajinskim trupama nakon Evromajdana, jer su „21-godišnji poručnici došli da komanduju muškarcima od 50-60 godina“.

Foto: EPA

Surovikin i Šojgu

U oktobru su zapadni mediji, pozivajući se na vojne zvaničnike, pisali da su nakon imenovanja Surovikina u ruskoj vojsci postojali znaci veće taktičke koherentnosti.

General armije Surovikin imenovan je za komandanta Zajedničke grupe u zoni specijalnih operacija 8. oktobra. Pre toga je komandovao grupom Jug, jednom od komponenti ruske armije u Ukrajini.

On je profesionalni vojnik, prošao je put od specijalca do načelnika Glavne operativne uprave Generalštaba Oružanih snaga Rusije i glavnokomandujućeg Vazdušno-kosmičkih snaga. Učesnik ratnih dejstava u Avganistanu, Tadžikistanu i Čečeniji. Za hrabrost i herojstvo u Siriji 2017. godine dobio je titulu Heroja Rusije. Odlikovan je Ordenom Svetog Đorđa 4. stepena, za hrabrost, „Za vojne zasluge“ i nizom medalja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)