ERDOGAN PORUČIO: Ukrajinska kriza uzdrmala globalne temelje

Novosti online

14. 12. 2022. u 12:40

SITUACIJA u Ukrajini uzdrmala je temelje globalnog sistema, Ankara nastavlja da razgovara sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom i ukrajinskim liderom Vladimirom Zelenskim, izjavio je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan.

ЕРДОГАН ПОРУЧИО: Украјинска криза уздрмала глобалне темеље

Foto: Turkish Presidency via AP, File

Prema njegovim rečima, Turska ulaže napore za obustavu vojnih dejstava.

- Videli smo da put ka miru može biti otvoren zahvaljujući sporazumu o žitu i razmeni zarobljenika. Naši pregovori sa gospodinom Putinom i gospodinom Zelenskim se nastavljaju - rekao je on.

Govoreći na trilateralnom samitu sa liderima Azerbejdžana i Turkmenistana u Avazu, on je istakao da su negativne posledice rusko-ukrajinskog sukoba vidljive „u mnogim oblastima“.

Neophodno pokrenuti izvoz gasa iz Turkmenistana

Erdogan je još prokomentarisao da je neophodno započeti radove na transportu turkmenistanskog gasa na zapadna tržišta.

Predsednik Turske je ranije izjavio da se uzda u isporuke turkmenistanskog gasa u Tursku preko Kaspijskog jezera.

Ruski i turski lider prethodno su razgovarali telefonom o bilateralnim odnosima, realizaciji "prehrambenog sporazuma", Siriji i energetskim projektima.

Kako se navodi u saopštenju pres-službe administracije turskog lidera, Erdogan je izrazio nadu da će uskoro biti rešena ukrajinska kriza.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

OSUĐENA NA 50 GODINA ZBOG BIZARNOG ZLOČINA: Ubila trudnicu, pa joj ukrala bebu iz stomaka (VIDEO)