RUSIJA POKREĆE VELIKU ZIMSKU OFANZIVU: Ukrajinski ministar spoljnih poslova o situaciji u zemlji

P. Z. S, / CNN

13. 12. 2022. u 19:38

DMITRO Kuleba, ukrajinski ministar spoljnih poslova, rekao je u utorak da bi sposobnost Rusije da pokrene „veliku ofanzivu“ mogla biti obnovljena do kraja januara ili februara.

РУСИЈА ПОКРЕЋЕ ВЕЛИКУ ЗИМСКУ ОФАНЗИВУ: Украјински министар спољних послова о ситуацији у земљи

Foto: Printskrin


Obraćajući se stranim novinarima iz skloništa za bombe u Kijevu u utorak, najviši ukrajinski diplomata je rekao da se „oni definitivno još uvek nadaju da će uspeti da probiju naše linije i da napreduju dublje u Ukrajini“.

Kuleba je objasnio da smatra da je nekoliko razloga doprinelo znacima da Rusija još uvek cilja na veće delove Ukrajine.

On je to gledište pripisao, „regrutaciji koju su najavili, i obuci novih regruta i kretanju njihovog teškog naoružanja podržava zemlju“.

Rusija je u septembru pokrenula akciju mobilisanja 300.000 vojnika.

Foto: Telekanal «Zvezda» printskrin

Cela zemlja na liniju fronta

Ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba rekao je u utorak da su ogromni raketni napadi Rusije na Ukrajinu pretvorili „celu zemlju u liniju fronta“.

Kuleba je nastavio da kaže da „nije bitno da li si vojnik ili civil, na udaru si. I tako se osećamo.”
U razgovoru sa stranim novinarima iz Kijeva, Kuleba je odgovorio na pitanje da li pridaje veću vrednost oružju ili snabdevanju energijom, rekao je da su oboje „gotovo podjednako važni“.
Rusija je 10. oktobra pokrenula salvu raketnih napada širom Ukrajine, ciljajući njenu energetsku infrastrukturu.
Ranije u utorak, Si-En-En je mogao ekskluzivno da izvesti da Sjedinjene Države finalizuju planove za slanje raketnih odbrambenih sistema Patriot u Ukrajinu.
U međuvremenu, u Parizu je ukrajinski premijer Denis Šmihal predvodio delegaciju u kojoj je Ukrajini obećana pomoć od preko milijardu dolara da joj pomogne u teškim zimskim mesecima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

SZO UPOZORAVA SVET: Opasan virus se razvija...