PRINC HARI ZABRINUT ZA BEZBEDNOST MEGAN: Ne želim da se istorija ponovi, kao sa mojom majkom

A. Vojinović

09. 12. 2022. u 20:02

DOK se kralj Čarls, posle smrti majke Elizabete Druge, suočava sa neprijatnostima u susretima sa građanima Ostrva, koje uključuje i gađanje jajima uz povike: "Ova zemlja je izgrađena na krvi robova", ulje na vatru muka Bakingamske palate dolila je nova dokumentarna serija "Hari i Megan".

ПРИНЦ ХАРИ ЗАБРИНУТ ЗА БЕЗБЕДНОСТ МЕГАН: Не желим да се историја понови, као са мојом мајком

Foto Tanjug/AP

Na površinu je izbacila "prljav veš" britanske kraljevske porodice, optužbe njenih članova za rasizam, ali i zabrinutost princa Harija za bezbednost njegove supruge Megan i sina Arčija.

Gledaoci su u prve tri epizode nove "Netfliksove" serije mogli da čuju kako kraljevska porodica nije htela da zaštiti Megan od pritiska tabloida zbog primedaba o ulasku u Bakingem žene druge rase, kao i riziku koji su oboje preduzeli da bi ostali zajedno. Princ Hari je čak Megan uporedio sa svojom pokojnom majkom, princezom Dajanom, izgovarajući zastrašujuće reči da "ne želi da se istorija ponovi".

Dokumentarna serija izazvala je popriličnu buru u Velikoj Britaniji, ali i svetu. Kraljevska porodica se, zasad, nije oglasila povodom dokumentarca, a na početku prve epizode "Netfliks" je naveo da su odbili da bilo šta komentarišu. Osim privatnih snimaka i dosad neviđenih fotografija, gledaoci su iz ugla slavnog para mogli bliže da se upoznaju sa tretmanom koji su imali u kraljevskoj porodici minulih godina.

Govoreći o medijskoj pažnji sa kojom se naročito suočavala Megan, princ Hari je ispričao da su se pojedini članovi kraljevske porodice pitali zašto bi je trebalo zaštititi od "maltretiranja" novinara, jer su smatrali da je negativan tretman u tabloidima deo "rituala inicijacije".

- Smernica iz palate je bila ne govoriti ništa. Govorili su da su i njihove žene morale da prođu kroz to, pa zašto bi i moja dobila drugačiji tretman. Na to sam im odgovarao da je razlika u rasnom momentu - otkriva Hari.

Vojvoda od Saseksa se dotakao momenta kada je i on lično bio optužen za rasizam kada je nosio nacističku uniformu kao kostim na žurki 2005. godine i da se posle toga osećao posramljeno. Sada je istakao i da je ponosan što su njegova deca mešovite rase, i da zbog toga želi da svet učini boljim mestom za njih.

Princ Hari je istakao kako je Megan rizikovala sve da bi bila sa njim u njegovom svetu, da bi ubrzo on bio taj koji je isto učinio da bi bio sa njom, u njenom svetu.

- Ali, priroda situacije kada ste rođeni na ovom položaju i stepen mržnje koji se javio u poslednje tri godine, pogotovo protiv moje žene i sina, čine da budem zabrinut za bezbednost svoje porodice - naveo je Hari i dodao da je, kao članu kraljevske porodice, njegova dužnost da razotkrije i eksploataciju i podmitljivost u britanskim medijima.

 

FORMALNOST SPOLjA I IZNUTRA

Megan Markl se prisetila prvog susreta sa članovima porodice.

- Kada su nam Vil i Kejt došli u posetu, sećam se da sam bila bosa i u pocepanim farmerkama. Oduvek sam volela da se grlim i nisam shvatala da je to neprijatno za većinu Britanaca. Mislim da sam posle toga počela da shvatam da se formalnost spolja prenosi i iznutra - ispričala je Megan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

SZO UPOZORAVA SVET: Opasan virus se razvija...