ZBOG PROTIVZAKONITOG RIBOLOVA? Vašington predstavio nove sankcije Pegingu

Novosti online

09. 12. 2022. u 16:54

MINISTARSTVO finansija SAD predstavilo je nove sankcije Kini zbog navodne umešanosti u protivzakonit ribolov u Tihom okeanu.

ЗБОГ ПРОТИВЗАКОНИТОГ РИБОЛОВА? Вашингтон представио нове санкције Пегингу

Foto: EPA

- Kancelarija za kontrolu stranih sredstava pri Ministarstvu finansija SAD uvela je sankcije Liju Dženjuu i Sinrong Džuou, kao i mrežama kompanija koje oni kontrolišu, uključujući Ribarsku kompaniju `Dalijen oušn` d.o.o, Pomorsko preduzeće `Pingtan` d.o.o. i još šest povezanih firmi - navodi se u saopštenju Ministarstva.

U saopštenju je pomenuto 157 ribarskih plovila u vlasništvu Kine za koje su zainteresovane pomenute kompanije, pišu RIA Novosti.

Ministarstvo naglašava da su sankcije dio napora američkih vlasti da se bore protiv kršenja ljudskih prava, uključujući protiv plovila koja učestvuju u protivzakonitom ribolovu koji predstavlja pretnju po životna sredstva ribara širom sveta i podriva ekonomsku konkurentnost, državnu bezbednost i održivost ribolova u SAD.

(Srna)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OSUĐENA NA 50 GODINA ZBOG BIZARNOG ZLOČINA: Ubila trudnicu, pa joj ukrala bebu iz stomaka (VIDEO)