POGINULA JEDNA OSOBA, A IZGORELO PREKO 7.000 KVADRATA: Stravičan požar u tržnom centru u Moskvi (VIDEO)

Novosti onlajn

09. 12. 2022. u 08:10

JEDNA osoba je poginula od posledica požara u tržnom centru Mega Himki, rečeno je RIA Novostima u Glavnoj upravi Ministarstva za vanredne situacije Moskovske oblasti.

ПОГИНУЛА ЈЕДНА ОСОБА, А ИЗГОРЕЛО ПРЕКО 7.000 КВАДРАТА: Стравичан пожар у тржном центру у Москви (ВИДЕО)

Foto: printskrin/Tviter/@nexta_tv

- Potvrđujemo smrt jedne osobe - saopštila je pres-služba ministarstva.

Požar je izbio u šest ujutru u prodavnici "OBI" u tržnom centru MEGA Himki. Krov se zapalio na površini od 150 metara kvadratna. Požaru je dodeljen četvrti broj složenosti od pet.

Kako navode za RIA Novosti u hitnim službama, glavni uzroci vanredne situacije su neispravnost opreme i kršenje pravila zaštite od požara tokom rada.

Prvobitna verzija podmetanja požara nije potvrđena.

Gašenje je bilo komplikovano zbog dizajnerskih karakteristika zgrade, što je doprinelo nastanku vazdušnih tokova i urušavanju krova.

U 8.25 časova požar je lokalizovan na površini od sedam hiljada kvadratnih metara.

Kako javlja dopisnik RIA Novosti, u zoni zapaljenog tržnog centra začuli su se prigušeni udarci. Službe hitne pomoći upozorile su da su limenke boje i aerosoli počeli da eksplodiraju.

Vatra u "OBI" nije zahvatila ostale delove tržnog centra. Uprkos tome, u petak, 9. decembra, tržni centar će biti zatvoren.

Prema servisu za saobraćajne gužve Iandek, saobraćaj u oblasti Mega Himki je delimično otežan, nastale su gužve duž Maškinskog i Novokurkinskog auto-puta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

NAMA JE SRBIJA SVETINJA, A NJIMA POSLOVNIK: Jaka poruka predsednika Vučića nakon haosa koji je pravila opozicija