PATRUŠEV: Cilj Amerike i NATO je da oslabi ili uništi Rusiju

Novosti online

08. 12. 2022. u 18:02

SAD i NATO imaju dugoročni cilj da oslabe ili unište Rusiju, kao i da sruše arhitekturu bezbednosti u Evroaziji, saopštio je sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev tokom posete Tajlandu, piše „Rosijska gazeta“.

ПАТРУШЕВ: Циљ Америке и НАТО је да ослаби или уништи Русију

Foto AP

 - Dugoročni cilj Sjedinjenih Država i njihovih saveznika iz NATO je da oslabe ili unište našu zemlju po svaku cenu, kao i da unište bezbednosnu arhitekturu u Evroaziji u celini - rekao je Patrušev tokom sastanka sa generalnim sekretarom Savetom za nacionalnu bezbednost Tajlanda Supotom Malanijomom.

 - Zapad je podržao globalizaciju NATO-a i počeo da stvara uslove za sveobuhvatno jačanje svog vojnog prisustva u azijsko-pacifičkom regionu. Anglosaksonski savez AUKUS je posebno orijentisan na rešavanje ovog zadatka - istakao je Patrušev.

 - U tom kontekstu, želeo bih da istaknem da agresivno širenje vojne infrastrukture u regionu dovodi do daljeg povećanja napetosti - rekao je Patrušev.

Ranije je pres-služba Saveta bezbednosti RF saopštila da je Patrušev doputovao u posetu Tajlandu i razgovarao sa generalnim sekretarom Saveta za nacionalnu bezbednost kraljevine.

Tokom posete održane su rusko-tajlandske konsultacije o bezbednosti, saopštila je pres-služba.

(Sputnjik)

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

RUSI RASPOREĐUJU UBITAČNE RAKETE NA OSTRVU: Jačaju snage usmerene na vernog američkog saveznika, oglasio se Šojgu