ZELENSKI "UDARIO" NA KLIČKA Gradonačelnik Kijeva: "Kritike na moj račun su veoma čudne, vođene politikom"

Tanjug

08. 12. 2022. u 11:55

GRADONAČELNIK Kijeva Vitalij Kličko izjavio je juče da veruje da su kritike koje mu je uputio predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski vođene politikom i da su veoma ''čudne''.

ЗЕЛЕНСКИ УДАРИО НА КЛИЧКА Градоначелник Кијева: Критике на мој рачун су веома чудне, вођене политиком

Foto: Instagram/ukrainian_army

- Uveren sam da iza ovoga stoji politika, jer jedna politička grupacija trčakara okolo i pokušava da pronađe greške unutar Kijeva - rekao je Kličko, preneo je Rojters.

Zelenski je kritikovao Klička prilikom jednog od večernjih obraćanja protekle nedelje, kada je optužio gradske vlasti Kijeva da nisu obezbedile dovoljno skloništa uprkos tome što su ruske snage pogodile energetski sistem.

Gradski zvaničnici u celoj zemlji uveli su specijalne ''grejne punktove'' kako bi stanovnicima obezbedili struju i toplotu u slučaju da oštećenja na infrastrukturu izazovu velike nestanke struje.

Kličko je za Rojters rekao da Kijev ima takozvanih grejnih punktova više nego bilo koji drugi ukrajinski grad.

- Za mene je čudno kako smo ujedinjeni protiv jednog neprijatelja, ali počinjemo da se svađamo među sobom unutar naših granica - ocenio je Kličko i dodao da "strani partneri kažu imate zajedničkog neprijatelja, a ne umete da rešite međusobne sukobe''.

Kličko je devet godina gradonačelnik Kijeva i smatran je jednim od najistaknutijih protivnika Zelenskog pre početka sukoba u Ukrajini.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

ZA KURTIJEVU MRŽNJU PREMA VUČIĆU NEMA NI LEKA NI DOKTORA: Reakcija Petkovića nakon Aljbinove provokacije na Tviteru