PUTIN PORUČIO ZAPADU: Rusija će braniti saveznike svim sredstvima

Novosti online

07. 12. 2022. u 17:06

RUSIJA nikome nije isporučivala i ne isporučuje nuklearno oružje, ali će štititi svoje saveznike svim raspoloživim sredstvima, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.

ПУТИН ПОРУЧИО ЗАПАДУ: Русија ће бранити савезнике свим средствима

Vladimir Putin, Foto AP

Putin je podsetio da se velika količina američkog nuklearnog oružja nalazi na evropskom kontinentu.

-Nikome nismo isporučili niti isporučujemo naše nuklearno oružje, ali ćemo štititi naše saveznike svim sredstvima koja su nam na raspolaganju, ukoliko bude potrebno, rekao je ruski lider.

Istovremeno je upozorio da raste opasnost od izbijanja nuklearnog rata.

-Što se tiče opasnosti od nuklearnog rata… U pravu ste. Takva pretnja raste, tu nema šta da se krije, rekao je ruski lider tokom sednice Saveta za ljudska prava.

Foto printskrin Youtube tvzvezda.ru

On je naglasio da Rusija gleda na nuklearno oružje kao na sredstvo zaštite.

-Naša strategija za primenu sredstava za zaštitu, a na oružje za masovno uništenje, nuklearno oružje gledamo kao na zaštitu – ona je sva koncentrisana oko takozvanog uzvratnog udara. Dakle, kada se izvede napad na nas, mi uzvraćamo, objasnio je ruski lider.

Po njegovim rečima, ruske nuklearne snage su naprednije nego u bilo kojoj drugoj zemlji sveta, ali Moskva ne namerava da „maše“ nuklearnim oružjem.

-Nismo poludeli, svesni smo šta je nuklearno oružje. Mi imamo to oružje i ono je naprednije i savremenije nego u bilo kojoj drugoj nuklearnoj zemlji. Danas je to očigledno. Ne planiramo da mašemo tim oružjem kao mačem po celom svetu, ali polazimo od toga da ono postoji, istakao je Putin.

Kako je dodao, posedovanje nuklearnog oružja „nije faktor koji provocira širenje sukoba, nego faktor obuzdavanja“

sputnikportal.rs

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

U STVARNOM ŽIVOTU NE BI BILO MOGUĆE: Gledaocima Boljeg života nije smetalo