Jedan od korisnika koji se potpisuje kaoProf. Dr Zeky Priest prokomentarisao je da je "Šolc izmislio državni udar samo da bi pohapsio političke protivnike i skrenuo pažnju sa nečega tamo".

Na ovaj komentar nadovezao se profil pod nazivom "Detektor laži" koji je napisao "Šolc je izmislio državni udar samo da bi skrenuo pažnju sa medijskog mraka u Srbiji".

Podsetimo, jutros je savezna kancelarija kriminalističke policije BKA uz pratnju specijalnih jednica nemačke policije GSG-9 i SEK pokrenuli su policijsku akciju racije i hapšenja neonacista širom Nemačke.

Operacija se sprovodi pod oznakom "Soko-senks" i u okviru nje 3.000 pripadnika službi bezbednosti pretreslo je 137 objekata u vlasništvu 52 osumnjičena, dok je njih 25 uhapšeno, javlja nemački Bild.

Akcija je počela u šest sati ujutro pretresom kuća u berlinskoj rezidencijalnoj četvrti Vanze. Akcije su koordinisano pokrenute i u Bad Lobenštajnu, Baden-Virtenbergu, u Saksoniji, Bavarskoj, Hesenu, Donjoj Saksoniji, ali i u susednoj Austriji - Kicbil i Peruđa u Italiji.

Kako javlja Bild, mreža je formirana oko princa Hajnriha koji je klasifikovan kao bezbednosna pretnja, kao i bivša poslanica AFD i berlinska sudija Birgit M. V.  Među uhapšenima je i ruski državljanin Vitalij B.

Hteli da smene sadašnju vlast

Sve je počelo kada su istražitelji ušli u trag tajnoj organizaciji u Hesenu, kada je u avgustu 2022. vlastima prijavljeno postojanje tajne "antiustavne grupe".

"Optuženi pripadaju terorističkoj organizaciji osnovanoj krajem novembra 2021. koja je imala za cilj rušenje postojećeg državnog poretka u Nemačkoj i njegovu zamenu novim oblikom vladavine", saopštio je savezni državni tužilac.