NASTAVLJAJU SE SMRTNE KAZNE U IRANU: Petoro ljudi osuđeno zbog navodnog ubistva pripadnika paravojnih snaga

Novosti online

07. 12. 2022. u 07:30

IRANSKI Revolucionarni sud juče je izrekao najtežu, smrtnu kaznu petorici optuženih i zatvorske kazne, od kojih je najduža 25 godina, osmorici optuženih za napad na Adžamijana.

НАСТАВЉАЈУ СЕ СМРТНЕ КАЗНЕ У ИРАНУ: Петоро људи осуђено због наводног убиства припадника паравојних снага

Foto: AP Photo/Vahid Salemi

Iranske vlasti osudile su pet osoba na smrt, a još 11 na zatvorske kazne, zbog navodnog ubistva jednog pripadnika paravojnih snaga povezanih sa Revolucionarnom gardom, javili su danas iranski državni mediji.

U izveštaju državne agencije IRNA se navodi da je 13 muškaraca i tri maloletnika optuženo za ubistvo Ruholaha Adžamijana, člana odreda Basidža, paravojne dobrovoljačke jedinice elitne iranske Revolucionarne garde, preneo je AP.

Iranski Revolucionarni sud juče je izrekao najtežu, smrtnu kaznu petorici optuženih i zatvorske kazne, od kojih je najduža 25 godina, osmorici optuženih za napad na Adžamijana.

Međutim, kako se navodi u izveštaju AP, portparol iranskog pravosuđa Masud Setaješi, koji se citira u izveštaju, nije pružio nikakve dokaze koji bi podržali bilo koju od optužbi.

Agencija IRNA nije otkrila identitet optuženih, ali je prenela da se na izrečene kazne mogu ulagati žalbe. Navodno ubistvo Ruholaha Adžamijana, člana odreda Basidža, dogodilo se 12. novembra u gradu Karadžu nadomak Teherana, kada je grupa muškaraca jurila, sustigla i noževima i kamenjem napala Adžamijana, navodi se u izveštaju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)