UKRAJINCI NAPALI RUSKE AERODROME: Amerikanci snimali satelitom, dronovi pogodili objekte u Rusiji, stradala tri vojnika

P. Z. S. / ria.ru

05. 12. 2022. u 18:05 >> 18:40

KIJEVSKI režim je izvršio napad na ruske vojne aerodrome u Saratovskoj i Rjazanjskoj oblasti, PVO je presrela ove bespilotne letelice, saopštila je pres-služba Ministarstva odbrane.

УКРАЈИНЦИ НАПАЛИ РУСКЕ АЕРОДРОМЕ: Американци снимали сателитом, дронови погодили објекте у Русији, страдала три војника

foto: Ministerstvo oboronы Rossiйskoй Federacii

-Ujutru 5. decembra, kijevski režim je, da bi onesposobio ruske dalekometne letelice, pokušao da izvrši udar mlaznim bespilotnim letelicama sovjetske proizvodnje na vojne aerodrome „Djagiljevo“ u Rjazanjskoj oblasti i „Engels“ u Saratovska oblast.

Prema izveštaju, protivvazdušna odbrana Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije presrela je ove ukrajinske dronove koji su leteli na maloj visini.

U napadu Oružanih snaga Ukrajine poginula su tri ruska vojnika, još četiri su povređena.

Usled pada i eksplozije fragmenata ukrajinskih bespilotnih letelica na ruskim aerodromima, blago je oštećena obloga trupa dva aviona.

Američki komercijalni sateliti iz Maksara snimali su aerodrom strateške avijacije u Engelsu pre pokušaja Ukrajine da nanese mlazne bespilotne letelice, otkrili su dopisnici RIA Novosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)