VELIKE EKSPLOZIJE U BAZAMA STRATEŠKIH BOMBARDERA U RUSIJI

Novosti online

05. 12. 2022. u 13:58

U DVE ruske vojne baze u centralnoj Rusiji danas su se dogodile eksplozije, javili su ruski mediji.

ВЕЛИКЕ ЕКСПЛОЗИЈЕ У БАЗАМА СТРАТЕШКИХ БОМБАРДЕРА У РУСИЈИ

Foto: Profimedia/Ilustracija

Jedna od eksplozija se navodno dogodila u bazi u kojoj su smešteni strateški bombarderi koji su učestvovali u izvođenju napada na Ukrajinu, preneo je AP.

Ni ukrajinske ni ruske vlasti nisu komentarisale mogući uzrok eksplozija. Ruska agencija RIA Novosti izvestila je da su tri vojnika poginula, šestorica povređena i oštećen je avion, rano jutros kada je kamion za gorivo eksplodirao u vazduhoplovnoj bazi u Rjazanu, na zapadu Rusije.

Istovremeno, vlasti u Saratovskoj oblasti duž reke Volge saopštile su da proveravaju izveštaje o eksploziji u zoni vazduhoplovne baze Engels, u kojoj se nalaze strateški bombarderi Tu-95 i Tu-160 koji su učestvovali u izvođenju udara na Ukrajinu. Ti bombarderi mogu da nose nuklearno oružje.

Guverner regiona Saratov Roman Busargin rekao je da nema štete na civilnim objektima i dodao da vlasti proveravaju da li je izazvana šteta na vojnim objektima. Regionalni mediji su izvestili da su se čule snažne eksplozije u blizini baze Engels i naveli su da su pojedini žitelji rekli da su videli bljesak koji dolazi iz tog područja. Upitan da li je ruski predsednik Vladimir Putin obavešten o eksploziji u bazi Engels, portparol Kremlja Dmitrij Peskov je rekao da predsednika redovno informišu o tekućim dešavanjima. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (5)

UHAPŠEN NAPADAČ: Muškarac koji je pretio eksplozivom u iranskom konzulatu u Parizu lišen slobode (FOTO)