RUSIJA SE SMEJE: Oštra kritika EU i G7 zbog nametanja ograničenja cene ruske nafte

Novosti online

03. 12. 2022. u 22:00

BRITANSKI političar Dejvid Korten kritikovao je Evropsku uniju i Grupu sedam najrazvijenijih zemalja na svetu (G7) zbog nametanja ograničenja cene ruske nafte.

РУСИЈА СЕ СМЕЈЕ: Оштра критика ЕУ и Г7 због наметања ограничења цене руске нафте

Foto: EPA

- Rusija se smeje limitu cena za G7 i EU od 60 dolara po barelu ruske nafte. Moskva će jednostavno prodati naftu Kini i Indiji po tržišnoj ceni, dok kolektivni Zapad ponovo puca sebi u nogu - napisao je Korten na Tviteru.

Dan ranije, zemlje EU, G7 i Australija postigle su dogovor da ograničenje cene ruske sirove nafte koja se prevozi morskim putem bude 60 dolara po barelu, preneo je TAS S. Ova odluka stupa na snagu 5. decembra.

Komentarišući ovu inicijativu, predsednik Rusije Vladimir Putin ranije je rekao da Rusija neće isporučivati ništa u inostranstvo na štetu svojih interesa.

Zamenik premijera Rusije Aleksandar Novak kazao je da Moskva neće izvoziti gorivo u zemlje koje bi postavile gornju granicu, "ni na 60 dolara po barelu, niti po bilo kojoj drugoj ceni". Prema njegovim rečima, Moskva će raditi sa onima koji su spremni da sarađuju po tržišnim uslovima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (7)

TEHERAN JOŠ NE SPREMA ODMAZDU: Posle izraelskih udara na iransko tle neizvesna eskalacija sukoba na Bliskom istoku