VOZ SA NATO TENKOVIMA ISKOČIO IZ ŠINA U GRČKOJ? Oprema treba da bude isporučena u zemlje istočne Evrope NATO, bliže granicama sa Rusijom

Novosti online

03. 12. 2022. u 11:47

VAGON natovaren tenkovima NATO-a iskočio je iz šina u grčkom lučkom gradu Aleksandropolis, javlja Tass, pozivajući se na lokalne medije.

ВОЗ СА НАТО ТЕНКОВИМА ИСКОЧИО ИЗ ШИНА У ГРЧКОЈ? Опрема треба да буде испоручена у земље источне Европе НАТО, ближе границама са Русијом

Foto: EPA

Grčke vlasti su dovezle kranove i drugu građevinsku opremu kako bi vratile vagone na kolosek, objavio je grčki informativni portal ProNews.

U petak je, u Aleksandropolisu, iskočio iz šina voz sa NATO cisternama i kontejnerima nepoznatog sadržaja. Incident se dogodio kada je voz bio na stanici.

 - Prevozio je tenkove, oklopna vozila i kontejnere koje je nedavno u luci istovario američki transportni brod Endurance za američku vojsku. Oprema treba da bude isporučena u zemlje istočne Evrope NATO-a, bliže granicama sa Rusijom. Na lice mesta poslate su dizalice i druga oprema kako bi se voz vratio na šine, prisutne su i policijske snage - navodi list i konstatuje da je najverovatnije brzina uzrok indidenta.

 - Do nezgode je došlo zbog voza koji se malom brzinom kretao, pa je zbog težine vagona jedan od točkova iskočio iz šina i nagnuo se u stranu - prenose mediji.

(Informer)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024