"RUSI OTKRILI SLABOSTI I STRATEŠKE GREŠKE EU" Sana Marin: Evropa nije dovoljno jaka da se sama suprotstavi Moskvi

Novosti online

03. 12. 2022. u 07:17

FINSKA premijerka Sana Marin ocenila je u petak u Sidneju da Evropa "nije dovoljno jaka" da se sama suprotstavi Moskvi, prenosi "Jutarnji".

РУСИ ОТКРИЛИ СЛАБОСТИ И СТРАТЕШКЕ ГРЕШКЕ ЕУ Сана Марин: Европа није довољно јака да се сама супротстави Москви

Foto: Profimedia

Tokom posete Australiji, premijerka Finske, zemlje kandidata za članstvo u NATO, istakla je da je ruska specijalna operacija u Ukrajini otkrila slabosti i strateške greške EU u odnosu na Moskvu.

 - Moram da budem veoma iskrena prema vama, Evropa trenutno nije dovoljno jaka, bili bismo u nevolji bez Sjedinjenih Američkih Država - rekla je Marin u sidnejskom istraživačkom centru.

Marin je ukazala da se Ukrajini mora pomoći "svim sredstvima".

SAD su odigrale centralnu ulogu u snabdevanju Kijeva oružjem, finansijskim sredstvima i humanitarnom pomoći neophodnim da se zaustavi napredovanje Rusije, navela je Marin, piše "Jutarnji".

 -Evropa je dugo gradila strategiju prema Rusiji u cilju jačanja ekonomskih veza, kupovinom energije od Rusije… mislili smo da će to sprečiti rat, ali se ispostavilo da je ovaj pristup potpuno pogrešan - rekla je premijerka Finske.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (6)

SOČNO TELEĆE PEČENJE U RERNI: Po receptu najiskusnijih kuvara - tajna je u brašnu