NAJAVLJENA EVAKUACIJA VIŠE OD 1.000 LJUDI: Na području Iskije očekuje se dodatna kiša

Novosti online

02. 12. 2022. u 14:46

VIŠE od 1.000 ljudi biće evakuisano iz malog grada pogođenog klizištem na italijanskom ostrvu Iskija, gde se očekuje dodatna kiša, saopštio je danas vladin zvaničnik.

НАЈАВЉЕНА ЕВАКУАЦИЈА ВИШЕ ОД 1.000 ЉУДИ: На подручју Искије очекује се додатна киша

FOTO: Tanjug/AP

Pre šest dana, lučki grad Kasamićiola Terme preplavljen je talasom blata, krhotina i kamenja koji se spustio sa najviše tačke na ostrvu posle obilne kiše. Poginulo je najmanje 11 ljudi.

Evakuisani stanovnici će biti smešteni u hotele u drugim delovima ostrva na dve do tri noći od danas u 16.00 časova, saopštio je vladin komesar za vanredne situacije Đovani Lenjini, prenosi Rojters.

On je rekao da će evakuacija biti izvršena iz predostrožnosti nakon što je civilna zaštita objavila upozorenje na vremensku nepriliku.

Iskija je vulkansko ostrvo udaljeno oko 30 kilometara od Napulja, a poznato je po termalnim banjama i živopisnoj obali. Ostrvo je osetljivo na prirodne katastrofe.

(Srna)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

IZRAEL NOĆAS RAKETAMA GAĐAO SIRIJU: Na meti bile lokacije protivvazdušne odbrane