INCIDENTIMA NIJE KRAJ: I ambasada SAD u Madridu dobila pismo-bombu

Tanjug

01. 12. 2022. u 15:36

AMBASADA SAD u Madridu dobila je pismo slično sa pet pisama-bombi koja su poslata na adrese državnih kancelarija, privatnih kompanija i ukrajinske ambasade u Španiji, izvestila je danas televizija La Sekta.

ИНЦИДЕНТИМА НИЈЕ КРАЈ: И амбасада САД у Мадриду добила писмо-бомбу

Foto: Tanjug/AP

Kancelarija španskog premijera Pedra Sančeza primila je 24. novembra pismo koje je sadržalo jednu eksplozivnu napravu sličnu onima koje su dobili ukrajinska ambasada u Madridu i španski proizvođač oružja u sredu i vazdušna vojna baza u blizini prestonice danas, saopštilo je špansko ministarstvo unutrašnjih poslova. 

Ministarstvo je navelo da je obezbeđenje oko javnih i diplomatskih zgrada pojačano nakon primanja serije pisama-bombi.

Istovremeno list El Mundo je objavio da je četvrti paket eksploziva pronađen danas u španskom ministarstvu odbrane.

Ukrajina je u sredu pojačala mere bezbednosti u svojim ambasadama u inostranstvu nakon što su španska policija i vlada saopštile da je jedan zaposleni u ukrajinskoj ambasadi u Madridu povređen kada je otvorio pismo-bombu.

Visoki sud Španije specijalizovan za terorizam otvorio je istragu povodom pošiljaka sa eksplozivnim napravama, rekao je izvor iz pravosuđa za Rojters.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

HISTERIJA ZAPADA Lavrov: Insistiranje na porazu Rusije pokazuje njihovu agoniju