PANIKA U ŠPANIJI: Otkrivene četiri bombe za dva dana, policija strahuje da će ih biti još

Novosti online

01. 12. 2022. u 11:16

ŠPANSKE bezbednosne snage pronašle su dve eksplozivnu naprave, u pošiljkama za Ministarstvo odbrane i za vazduhoplovnu bazu u Torehon de Ardosu, kod Madrida. Španski mediji navode da su četiri takve bombe otkrivene u protekla tri dana.

ПАНИКА У ШПАНИЈИ: Откривене четири бомбе за два дана, полиција страхује да ће их бити још

Foto: Shutterstock

Prvo je juče eksplodirala pismo-bomba upućeno ukrajinskoj ambasadi u Madridu, kada je lakše povređen Ukrajinac zaposlen u ambasadi, navode španski mediji.

Pismo-bomba stiglo je juče i kompaniji koja proizvodi oružje u Saragosi na severu Španije.

Španski „Mundo“ tvrdi da je bomba koja je poslata u vazduhoplovnu bazu bila adresirana na satelitski centar koji obezbeđuje informacije Ukrajini.

Kako je navelo špansko Ministarstvo unutrašnjih poslova, bezbednosni sistemi u vazduhoplovnoj bazi otkrili su sumnjiv koverat između tri i četiri sata ujutro. Pošto je analiziran rendgenskim zracima, utvrđeno je da u pismu postoji određena vrsta mehanizma.

U Ministarstvo odbrane stigla je zapaljiva, neeksplodirajuća bomba, navodi španska policija. Nju je slučajno aktivirao jedan od radnika ministarstva, a zna se da je poslata iz Španije, a ne iz inostranstva.

Španska policija veruje da su ovi slučajevi povezani i strahuje da bi još bombi moglo da se pojavi.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba