BOMBARDOVANJE JUGOSLAVIJE JE OTVORILO PANDORINU KUTIJU: Lavrov o dominaciji NATO-a i kršenju međunarodnog prava

Novosti Onlajn

01. 12. 2022. u 09:43

ŠEF diplomatije Rusije Sergej Lavrov drži konferenciju za štampu o evropskoj bezbednosti.

БОМБАРДОВАЊЕ ЈУГОСЛАВИЈЕ ЈЕ ОТВОРИЛО ПАНДОРИНУ КУТИЈУ: Лавров о доминацији НАТО-а и кршењу међународног права

Foto: AP Photo/Alexander Zemlianichenko, Pool/Shutterstock/Ilustracija

Lavrov je konstatovao da Organizacija za bezbednost i saradnju u Evropi ima mnogo problema.

- Danas se u Lođu održava događaj koji se obično nazivao sednica Saveta ministara spoljnih poslova Organizacije za bezbednost i saradnju u Evropi. Ovo je dobra prilika da vidimo kakvu je ulogu igrala ta organizacija od momenta svog osnivanja. Danas se nagomilao ogroman broj problema na prostoru onoga što se danas zove OEBS - rekao je Lavrov.

Po njegovim rečima, NATO se vratio prioritetima Hladnog rata - žele da drže Ruse van Evrope.

- NATO želi da dominira svetom i ima ambicije u svim regionima planete. Zemlje u razvoju pokušavaju da shvate šta alijansa sprema protiv njih - rekao je Lavrov.

On je skrenuo pažnju i da je bombardovanje Jugoslavije otvorilo Pandorinu kutiju i zgazilo međunarodno pravo, podsetio je Lavrov.

 

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (5)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju