ĆEBAD ZA ĐAKE: Opština kod Pariza počela da učenicima daje pokrivače tokom časova

P. Z. S. / ria.ru

30. 11. 2022. u 19:36

ŠKOLA u opštini Limaj-Brevanne, jugoistočno od Pariza, počela je da izdaje ćebad školarcima zbog pada temperature u učionicama jer kancelarija gradonačelnika sporo uključuje grejanje zbog povećanja računa za struju, javio je u sredu radio Fransinfo.

ЋЕБАД ЗА ЂАКЕ: Општина код Париза почела да ученицима даје покриваче током часова

Foot: EPA


U opštini Limaj-Brevane, jugoistočno od Pariza, roditelji su pokrenuli peticiju tražeći da se uključi grejanje.

-Izmerili su temperaturu u učionicama i ispostavilo se da je samo 10-12 stepeni, rekla je Odri Guf, potpredsednica lokalnog udruženja roditelja učenika.

Ali iz kabineta gradonačelnika su nam rekli da s obzirom na trenutnu situaciju, deca treba da se navikavaju da uče u takvim uslovima“, dodala je ona.

Pošto je grejanje u zgradama noću potpuno isključeno, kancelarije se zagrevaju tek sredinom dana, objasnili su u gradskoj kući.

-Računi za struju će mnoge zajednice postaviti uza zid, rekao je za radio stanicu Žulijen Lode-Hadad, šef administracije gradske kuće Limaj-Brevane, napominjući da su gradski troškovi energije porasli za 3,7 miliona evra.

Takođe je napomenuo da sredstva koja je Vlada obećala za podršku opštinama nisu dodeljena. Škola u Limaj-Brevanes-u daje učenicima ćebad, a grejalice se unose u učionice jer radijatori ostaju hladni. Roditelji su rekli da nastavnici savetuju da se deca „umotaju“, oblačeći ih u „slojeve“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024