O ČEMU SU PRIČALI ŠEF PUTINOVIH OBAVEŠTAJACA I DIREKTOR CIA? Četiri fraze su najčešće pominjane, danas isplivali prvi detalji

Novosti online

30. 11. 2022. u 16:16

NAJVIŠI sastanak ruskih i američkih zvaničnika od početka rata u Ukrajini održan je početkom ovog meseca, kada su se sastali direktor CIA Vilijam Berns i šef ruske Spoljne obaveštajne službe (SVR) Sergej Nariškin.

О ЧЕМУ СУ ПРИЧАЛИ ШЕФ ПУТИНОВИХ ОБАВЕШТАЈАЦА И ДИРЕКТОР ЦИА? Четири фразе су најчешће помињане, данас испливали први детаљи

Foto: Jutjub/THE FORTH/BBC News/Vikipedija

Na sastanku održanom 14. septembra, Berns i Nariškin su razgovarali o "nuklearnim temama", potvrdio je danas šef ruskih obaveštajaca u izjavi za novinsku agenciju RIA.

Rusija je ranije odbila da komentariše teme ovog sastanka, dok je Amerika saopštila da je Berns upozorio svog ruskog kolegu na opasnost od upotrebe nuklearnog oružja.

Elizabet Rad iz ambasade SAD u Moskvi rekla je za RIA Novosti ove nedelje da Berns "nije pregovarao ni o čemu" i "nije razgovarao o pregovorima za okončanje rata u Ukrajini".

Nariškin je danas za RIA potvrdio da su najčešće pominjane reči na sastanku sa šefom CIA "strateška stabilnost", "nuklearna stabilnost", "Ukrajina" i "kijevski režim".

On je takođe potvrdio da Rusija i SAD imaju komunikacioni kanal za "upravljanje rizicima" i najavio mogućnost ponovnog susreta sa direktorom CIA u budućnosti.

(Indeks)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024