MIGRANTI STIGLI NA KORMILU TANKERA: Nakon 11 dana putovanja traže azil u Španiji

Novosti online

30. 11. 2022. u 15:36

TROJICA migranata koji su stigli na Kanarska ostrva iz Nigerije nakon putovanja od 11 dana na kormilu tankera zatražili su azil u Španiji, saopštile su danas lokalne vlasti.

МИГРАНТИ СТИГЛИ НА КОРМИЛУ ТАНКЕРА: Након 11 дана путовања траже азил у Шпанији

Foto Tanjug/ AP

Trojica Nigerijaca prebačena su u bolnicu kada su stigli u luku Las Palmas u ponedeljak uveče, 28. novembra, nakon što ih je uočila obalska straža, prenosi Rojters.

Dvojica muškaraca vraćena su na brod radi deportacije, ali su španske vlasti sada objavile da su sva tri lica zatražila azil.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)