ZLOČIN TEŽAK 50 MILIONA EVRA: Tri Poljakinje uhapšene u Italiji zbog izmišljenih transakcija novca

Novosti online

30. 11. 2022. u 12:52

TRI Poljakinje uhapšene su u sklopu istrage o italijanskoj mafiji "Ndrangeta", saopštila je danas poljska policija.

ЗЛОЧИН ТЕЖАК 50 МИЛИОНА ЕВРА: Три Пољакиње ухапшене у Италији због измишљених трансакција новца

Foto: EPA

- Kriminalna organizacija delovala je u Poljskoj i Italiji. Njeni članovi su oformili kompanije i davali su lažne dokumente kojim su potvrđivali izmišljene prenose novca. Vrednost izmišljenih transakcija iznosi više od 50 miliona evra - rekla je portparolka poljske Poreske službe Justina Pasiječinska.

Ona je istakla da su zaplenjeni imovina i sredstva osumnjičenih u iznosu od oko 12 miliona evra, uključujući četiri vile u odmaralištima na moru i planinama, automobile, motocikle, nakit i luksuzne satove, prenosi Rojters.

Prema njenim rečima, kriminalna grupa imala je najmanje 30 članova i sarađivala je sa "Ndrangetom".

Sedište "Ndrangete" je u regionu Kalabrija na jugu Italije. "Ndrangeta" je postala najveća mafijaška organizacija u toj zemlji i jedna od najvećih kriminalnih organizacija u svetu.

Poljakinje su privedene na osnovu naloga Evropola za hapšenje koje je objavila Italija pod sumnjom da su povezane sa italijanskom mafijom i pranjem novca.

U saopštenju se navodi da su uhapšene bile članovi odbora izmišljenih kompanija koje su upotrebljene za prenos novca kriminalnih organizacija.

One su osumnjičene da su umešane u utaju poreza na štetu italijanskog državnog budžeta i pranje novca za kriminalne aktivnosti.

(Srna)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna