ZAPAD NASTAVLJA DA PLJAČKA: Nebenzja otkrio šta radi američka vojska u Siriji

Novosti online

29. 11. 2022. u 18:00

STALNI predstavnik Rusije pri UN Vasilij Nebenzja izjavio je da Zapad nastavlja da pljačka prirodne resurse Sirije.

ЗАПАД НАСТАВЉА ДА ПЉАЧКА: Небензја открио шта ради америчка војска у Сирији

Foto: AP Photo/Richard Drew

- Samo prošlog meseca, uz pomoć američke vojske, više od 160 kamiona sa naftom i pšenicom odvezeno je iz Sirije u Irak. Istovremeno, iz godine u godinu, više od 10 godina, UN uspevaju da prikupe u najboljem slučaju polovinu traženih sredstava za sprovođenje humanitarnog plana za ovu zemlju. Tako je sada, krajem novembra, primljeno samo 44 odsto - naveo je on.

Nebenzja je primetio da se u Siriji beleži novi antirekord nestašice hrane u pozadini pljačke Zapada. Već 12 miliona ljudi se suočava sa glađu, a još oko 2 miliona je u opasnosti da se uskoro suoči. Jednostrane sankcije dovode do ove situacije sa hroničnim nedostatkom sredstava za humanitarni plan UN za Siriju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

NEMA NAGRADE ZA TERORIZAM: SAD stavile veto na prijem Palestine u Ujedinjene nacije