UMEŠANOST VAŠINGTONA DONOSI RIZIKE: Rjabkov - Nema dijaloga Rusije i SAD o Ukrajini

Novosti online

29. 11. 2022. u 16:05

RUSIJA šalje signale Americi da povećana umešanost Vašingtona u sukob u Ukrajini donosi rizike, rekao je zamenik ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov, a prenosi TASS.

УМЕШАНОСТ ВАШИНГТОНА ДОНОСИ РИЗИКЕ: Рјабков - Нема дијалога Русије и САД о Украјини

Foto: Printskrin Youtube/Ministry of Foreign Affairs of Russia

Rjabkov je rekao da nema dijaloga Rusije i SAD o Ukrajini pošto dvije strane imaju "radikalno različite stavove".

- Nije mi poznato da postoji kanal za eliminasanje konflikta kada je reč o onome što se dešava u Ukrajini. Generalno, to je nepoznanica. Nemamo dijalog sa SAD o ukrajinskom pitanju, zato što su stavovi radikalno različiti - izjavio je ruski zvaničnik.


On je dodao da postoji "periodična razmena signala o određenim potezima Moskve i Vašingtona koje tumače Moskva i Vašington, ali da suprotan pristup i nekonzistentnost argumenata ne vode razvoju dijaloga".

- Šaljemo signale Amerikancima da njihova linija eskalacije i njihova linija dubljeg učešća u ovom konfliktu donosi ozbiljne posledice i da rizici rastu - naglasio je Rjabkov, prenosi "Sputnjik".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

UKRAJINA OBORILA RUSKI BOMBARDER: Oglasio se komandant ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva