ERDOGAN PORUČIO: Nećemo nikome podnositi izveštaje o svojoj operaciji u Siriji i Iraku

Tanjug

29. 11. 2022. u 10:02

PREDSEDNIK Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da je ta zemlja odlučna u nameri da uništi Radničku partiju Kurdistana - "sve do poslednjeg teroriste", javljaju agencije.

ЕРДОГАН ПОРУЧИО: Нећемо никоме подносити извештаје о својој операцији у Сирији и Ираку

Foto: AP

- Teroristička organizacija, koja je pretrpela velike gubitke u operacijama koje je Turska provodila duž svojih južnih granica, pokazala je svoje prljavo lice prolivajući krv nevinih ljudi minobacačkim napadima na civilna naselja na našim granicama - rekao je Erdogan.

Nakon sednice vlade u Ankari, turski predsednik je istakao da se nastavljaju koraci za uspostavljanje bezbednosnog pojasa, dubokog 30 kilometara uz svoje granice.

- Nije nam potrebno ničije odobrenje, dok poduzimamo korake koji se tiču bezbednosti naše domovine i našeg naroda i nikome nećemo podnositi izveštaje - poručio je Erdogan.

Turski predsednik je istakao da praznim pretnjama niko neće primorati Tursku na pozicije suprotne njenim vlastitim interesima na političkom, diplomatskom, ekonomskom i vojnom planu.

- Niko ne treba biti uznemiren vojnim operacijama Turske, s ciljem proširenja bezbednosnog pojasa - zaključio je Erdogan.

Turska od 20. novembra sprovodi vazdušnu operaciju protiv sirijskog krila zabranjene Kurdistanske radničke partije na severu Sirije. Napadi su izvedeni na grad Kobani, kao i na sever Iraka.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MODI HOĆE TREĆI MANDAT: Pravo glasa u Indiji ima 968 miliona ljudi