TURCI POSTAVILI ROK: Ankara traži od Kurda da napuste tri grada u Siriji

Novosti onlajn

29. 11. 2022. u 08:45

ANKARA traži od kurdskih odreda „Sirijskih demokratskih snaga“ (SDF) da napuste tri grada u provinciji Alepo, saopštila je televizija „Al Džazira“ pozivajući se na turske zvaničnike.

ТУРЦИ ПОСТАВИЛИ РОК: Анкара тражи од Курда да напусте три града у Сирији

Foto Tanjug/AP

- Ankara traži da odredi „Sirijskih demokratskih snaga“ napuste gradove Manbidža, Ajn al Araba i Tel-Rifat  - rekao je izvor.

Prema rečima izvora, Turska je dala rok u kome kurdski odredi moraju da napuste gradove i složila se da se u te gradove vrate institucije koje kontroliše sirijska vlada.

Kako se navodi, ruska strana ulaže napore da zadovolji zahteve Ankare, kako bi se izbegla turska vojna operacija na severu Sirije.

Mediji su ranije saopštili da je Ankara skoro završila pripreme za kopnenu operaciju u Siriji. Oružane snage samo čekaju odluku turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana.

Turska od 20. novembra sprovodi vazdušnu operaciju protiv sirijskog krila zabranjene Kurdistanske radničke partije na severu Sirije. Napadi su izvedeni na grad Kobani, kao i na sever Iraka. Erdogan je operaciju nazvao uspešnom i nije isključio da će posle nje uslediti i kopnena.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri